Posle 34 trka u kraljevskoj klasi auto-moto sporta, mladi vozač iz Monaka je konačno ostvario svoj životni san osvojivši svoju prvu pobedu na stazi Spa Frankošam u Belgiji.

Dvadesetjednogodišnji vozač je bio pomešanih emocija kada je prvi put u istoriji Formule 1 slušao himnu Monaka na pobedničkom podijumu. 


Ovu pobedu je prvenstveno posvetio svom preminulom ocu, ali i mladom vozaću Antoanu Iberu koji je u subotu tragično izgubio život tokom trke Formule 2.  

Drugo mesto zauzeo je trenutni šampion Luis Hamilton koji je do samom kraja vršio pritisak na Leklera. Posebno u zadnjem krugu kada je zaostao samo jednu sekundu nad vodećim, ali je bio lišen pokušaja jer je vozač Alfa Romea – Antonio Điovinaci imao udes.

Neko kome se sreća takođe nije pozlatila, je Lando Noris (Meklaren)jer mu se na liniji starta i cilja pokvario motor. Pratioci najjačeg takmičenja su mu pružili utehu i mladog Engleza proglasili za vozača trke.    

Valteri Botas (Mercedes) je zauzeo treću poziciju ispred Sebastijana Fetela (Ferari) koji će što brže pokušati da zaboravi ovaj trkački vikend.

Autor -Lazar Kuzmanović