1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SLS: ‘Bomba’ Garsije za tri boda Zvezde u Novom Sadu i dugo pamćenje (VIDEO)

Objavljeno: 31.08.19 u 20:37

U derbiju 7. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je kao gost u Novom Sadu pobedila Vojvodinu 2:1 (1:1) i nanela joj prvi poraz.

Derbi za dušu navijača na ‘Karađorđu’! Gol Garsije za dugo pamćenje! Pobeda Crvene zvezde koja će brzo biti zaboravljena, ali zlata vredna za skor pet od pet i gaženje ka prvom mestu na tabeli (Zvezda ima dva meča manje).

Vojvodina je prvih deset minuta mnogo bolje otvorila. Krenula je sa pritiskom na Crvenu zvezdu što je rezultiralo sa tri izvedena kornera i šutem Devetaka sa distance preko gola. Beogradski crveno-beli su se kasnije oslobodili pritiska, a u 26. minutu iz prve šanse su poveli. Milunović se našao na sredini terena, sjajno je uposlio Vukanovića na levom boku, ovaj ubacio u ‘peterac’, a oporavljeni Pavkov uz dosta sreće pogodio za – 0:1.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Posle primljenog gola osmelila se ponovo Vojvodina, a to je krunisala u 36. minutu. Drinčić je ustilu Kange uposlio Stojkovića, a desni bek Novosađana je reagovao kao Boaći i izjednačio na 1:1. Crvena zvezda je samo četiri minuta kasnije ponovo zapretila, ali je Jovančić sa distance bio veoma neprecizan.

Vojvodina je do 42. minutu mogla do 2:1. Sjajno je sebi Đuričin stvorio prostor, šutirao sa ivice šesnaesterca pod prečku, ali je Borjan bio sjajan. Do kraja prvog dela Crvena zvezda je imala dobru šansu, ali je šut Garsije iz dobre pozicije odbranio Rockov.

Drugo poluvreme su oba tima krenula dosta rezervisano, a dešavanja na terenu su pomalo bila dosadna. Dosadu je prekinuo evrogolom za pamćenje Garsija. Izveo je Argentinac korner sa leve strane, Pankov je dobro skočio, ubacio loptu u peterac gde su intervenisali defanzivci Vojvodine, lopta je završila na ivici kaznenog prostora sa leve strane, a Garsija je iz prve uhvatio spoljnom i pogodio pod prečku za 2:1. Gol za TV špice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fenomenalan gol postigao je Garsija 👏👏👏🏆 #crvenazvezdafk #czv #fkcz #zvezda #zvezdaježivot #crvenazvezda

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

Vojvodina je pokušala da uzvrati u 64. minutu, ali je udarac Devetaka otišao preko gola. ‘Stara dama’ je preuzela inicijativu, dok je Crvena zvezda svoju šansu tražila iz kontranapada. U 85. minutu pokušao je i Saničanin sa distance, ali je Borjan bio na mestu. Crvena zvezda je uzvratila preko Pavkova iz slobodnog udarca, ali Rockov nije imao težak posao.  

Na kraju velika pobeda Crvene zvezde na jednom od najtežih gostovanja ove sezone…

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA 1:2 (STATISTIKA)

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

VOJVODINA – CRVENA ZVEZDA 1:2
/Stojković 36 – Pavkov 26, Garsija 59/

Stadion: Karađorđe

Gledalaca:

Sudija: Jovan Šegrt

VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov – Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak – Drinčić, Đurišić – Gemović (od 60. Nikolić), Bojić, Đuričin (od 70. Zuklić) – Eze (od 80. Kokir).
CRVENA ZVEZDA (3-4-3): Borjan – Degenek, Milunović, Pankov – Gobeljić, Kanjas, Jovančić, Žander – Garsija (od 67. Vulić), Vukanović (od 60. Simić), Pavkov.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter