0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Fudbalska rapsodija ‘građana’, Čelsi prokockao pobedu

Objavljeno: 31.08.19 u 18:28

Posle Sauthemptona i Mančester junajteda, odigrale su se još šest utakmice četvrtog kola Premijer lige. I imali smo da vidimo pravu goleadu.

Čelsi – Šefild junajted 2:2

Fudbaleri Čelsija su ugostili tvrdi Šefild junajted koji je imao samo jednu nameru, a to da sa sobom ponese tri boda. Međutim, Toni Abraham (Čelsi) je bio izuzetno dobrog raspoloženja i već u prvom poluvremenu postigao dva pogotka. Delovalo je da Čelsi ima sve pod kontrolom i da će odneti tri poena, ali je Kalum Robinson već u 46. minutu jasno stavio do znanja da Šefild još nije završio. 

Bila je to neprestana borba oba kluba. Sve do 89. minuta kada je igrač Čelsija Kurt Zouma pogodio autogol i doneo radost Šefildu da se vrate kući makar i sa jednim bodom.

 

 

Mančester siti – Brajton 4:0

Kako se očekivalo od engleskog prvaka, ‘građani‘ su domaćoj publici pravu predstavu sa ukupno četiri gola. Več u drugom minutu prvog dela pobrinuo se belgijski reprezentativac De Brujne da, nakon što mu je asistenciju poslao David Silva, ubaci loptu u praznu mrežu za 1:0. David Silva je u 31. minutu prihvatio centaršut u šesnaestercu i pronašao malo prostora za šut. Ali je uputio neprecizan udarac koji je završio pored desne stative. Pred kraj prvog poluvremena Aguero je natrčao na izgubljenu loptu u šesnaestercu, i savladao golmana udarcem pod prečku.

Nije se dugo čekalo na još pogodak Aguera koji je deset minuta posle početka drugog poluvrremena pogodio za 3:0. ‘Šlag na tortu’ dodao je Bernardo Silva za konačan rezultat od 4:0.

 

 

Vest Hem – Norvič

U 24. minutu prvog poluvremena Artur Masuaku je dodao loptu koju je prihvatio Sebastijen Haler (Vest Hem), koji je imao praznu mrežu ispred sebe i nije imao problema da ubaci loptu u gol za vođstvo od 1:0.56. minutu Jormalenko je bio na pravom mestu u pravo vreme da dođe do odbitka u šesnaestercu, i ispalio je loptu u gornji desni ugao za konačan rezultat od 2:0.

Lester – Bornmut 3:1

U 12. minutu prvog dela Džejmi Vardi je primio kvalitetan pas, napravio sebi prostor i poslao zapanjujući dalekometni projektil, koji je otišao pod prečku. Bornmut nije dugo čekao na odgovor i posle tri minuta Kalum Wilson se našao jedan na jedan sa golmanom i poslao loptu u donji desni ugao gola. 

Na kraju prvog poluvremena Džejmi Vardi je bio u dobroj poziciji za udarac, ali je ugledao saigrača i prosledio mu loptu. Juri Tilemans (Leicester) je lepo primio i savladao golmana preciznim udarcem koji se odbio u gol od dna leve stative, menjajući rezultat u 2:1.

U drugom delu utakmice Vardi ne bi bio vardi a da ne postigne još jedan gol. On je primio loptu u šesnaestercu, reagovao brzo i bez ikakvih problema zakucao loptu nisko uz levu stativu.

 

Kristal Palas – Aston Vila 1:0

Džefri Šlap je u 73 . minutu drugog poluvremena uputio lep pas koji je prihvatio Džordan Aju (Kristal Palas) u šesnaestercu koji je brzo uputio udarac koji je otišao u donji desni ugao, ostavljajući golmana nemoćnog. 

Srpski fudbaler i kapiten Palasa Luka Milivojević odigrao je celu svih 90 minuta.

 

Premijer liga, 4. kolo:

Subota

Sautempton – Mančester junajted 1:1 (0:1)

(Vestergard – Džejms 10)

Kristal Palas – Aston Vila (0:0)

(Aju 73)

Čelsi – Šefild J. 2:2 (2:0)

(Abraham 19, 43 – Robinson 46, Zouma (autogol) 89)

Njukasl – Votford 1:1 (1:1)

(Šar 41 – Hjučs 2)

Mančester siti – Brajton 4:0 (2:0)

(De Brujne 2, Aguero 42, 55, Silva 79)

Vest Hem – Norvič 2:0 (1:0)

(Haler 42, Jarmolenko 56)

Lester – Bornmut 3:1 (2:1)

(Vardi 12, 73, Tilemans 41 – Vilson 15)

18.30 Barnli – Liverpul 

Nedelja

15.00 Everton Vulverhempton
17.30 Arsenal – Totenhem

Autor – Lazar Kuzmanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter