0
ATP

US OPEN: Đoković se mučio, gubio ‘brejkove’ zbog bola u ramenu, ali se u tri seta izborio za treće kolo

Objavljeno: 29.08.19 u 09:02

Iako su bila predviđena trojica srpskih tenisera, samo je Novak Đoković u noći između srede i četvrtka bio na terenu ‘Flešing medouza’ u Njujorku.

Kiša je tokom jučerašnjeg dana neumorno padala u Njujorku i skroz poremetila planove organizatorima US Opena, pa su se sinoć i tokom noći mečevi igrali samo na stadionima ‘Artur Eš’ i ‘Luis Armstrong’ koji imaju krov.

Zbog toga su pomereni dueli Dušana Lajovića i Denisa Kudle, kao i Miomira Kecmanovića protiv Paola Lorencija. Jedini od srpskih predstavnika na terenu je bio Novak Đoković koji je lako savladao Argentinca Huana Ignacija Londera.

Posle dva sata i 12 minuta borbe, najbolji teniser sveta slavio je sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:1) i bez plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD. Najveći problem bio je bol u ramenu zbog kog Đoković nije dobro servirao i ostaće enigma koliko će ga sanirati u naredna dva dana do sledećeg meča.

Meč je počeo dosta ujednačeno, a prvi je servis izgubio Đoković u petom gemu. Međutim, uspeo je odmah u sledećem za uzvrati, a potom je u 10. gemu napravio još jedan ‘brejk’ i time rešio prvi set u svoju korist.

Drugi deo meča počeo je još gore po srpskog tenisera i igrao se sa živcima svojih navijača. Izgubio je, ne jedan, nego dva svoja prva servis gema i Londero je brzo poveo sa 3:0. Ali još jednom je Novak uzvratio istom merom, napravio dva ‘brejka’ i krenuo u munjevit preokret.

Vezao je pet uzastopnih gemova, ali kada je trebalo da servira za drugi set, ponovo je popustio i zakomplikovao sebi život. Potom su igrači konačno počeli dobro da serviraju i ušlo se u ‘taj-brejk’ u kom je ipak presudilo mnogo veće iskustvo i kvalitet na strani srpskog tenisera – 7:3 za 2:0 u setovima.

I tu je meč bio prelomljen, budući da Argentinac više nije mogao da pruži značajniji otpor i lako je poklekao u trećem setu za maksimalan, ali ne tako lagan trijumf Đokovića.

Sada se čeka Dušan Lajović koji će danas igrati protiv Denisa Kudle i ukoliko njega savlada u trećem kolu će mu rival biti upravo veliki prijatelj Novak Đoković.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter