0
Ostali sportovi

SP ZA SENIORE: Četverac prvi naš čamac u polufinalu

Objavljeno: 27.08.19 u 12:26

Đerić, Savić, N. Beđik i Pivač sjajni u repesažu, dalje ih je odvelo i drugo mesto, a do poslednjih metara su bili bitku za pobedu.

U kvalifikacionoj trci prvog dana Svetskog prvenstva u Otenshajmu četverac Igor Đerić, Veselin Savić, Nenad Beđik i Viktor Pivač bili su poslednji, peti u svojoj grupi. U repesažu se videlo da to ne mora ništa da znači za krajnja dostignuća.

Kvalifikacije u ovoj disciplini su bile izuzetno zahtevne jer tu nema četvrtfinala, a direktno u polufinale je išao samo pobednik. Budući da su Poljaci, evropski viceprvaci nedavno u Lucernu, bili neprikosnoveni, našima je svakako sledovalo da poprave utisak u repesažu.

U prvoj trci su se privikli na stazu i uslove pokraj Linca, a u drugoj su zablistali. Vodili su s Nemcima do poslednjih metara bitku za pobedu. Završili su kao drugi, taman koliko je i dovoljno da se uđe u polufinale. Veslaće dalje u četvrtak oko podne.

Valja reći da je četverac nagovestilo potencijal već u prvom zajedničkom nastupu. Na Evropskom prvenstvu pobedio je u B finalu. Istini na volju, tada je u čamcu bio Aleksandar Beđik, koji je sada rezerva, a u vatru je umesto njega poslat Savić.

Budući da se na Svetskom šampionatu deli najveći broj karata za Olimpijske igre dogodine u Tokiju, četvercu je i to meta. U toj disciplini je osam viza, a to znači da uzbuđenja ne bi izostala ni u B finalu. U odlučujuću trku, zna se, idu po tri prvoplasirane iz dve polufinalne.

U sredu u četvrtfinalu veslaju preostala tri naša muška čamca, a jedini ženski – dubl skul – bori se kao i četverac da kroz repesaž uđe u polufinale. Milici Slijepčević i Jovani Arsić je za to neophodno da budu među dve najbolje. Martin Mačković i Miloš Vasić u dvojcu, skifista Aleksandar Filipović i Miloš Stanojević u skifu za lake veslače ići će u polufinale ako budu među tri prvoplasirana.

Satnica naših

Sreda

Dvojac (1/4) – 11.25 č

Skif (1/4) – 13.23 č

Skif za lake veslače (1/4) – 13.53 č

Dubl skul (ž, repesaž za 1/2) – 15.37 č

Četvrtak

Četverac (1/2) – oko 12 č

Četverac (repesaž): Nemačka 5.59,17, Srbija (+0,83), Austrija (+4.29), Danska (+8,24), Egipat (+26,91).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter