0
Domaći fudbal

IN MEMORIAM: Preminuo Jovan Kovrlija

Objavljeno: 25.08.19 u 14:08

Pomoćni trener Vojvodine iz sezone 1988/89, u kojoj je „stara dama“ osvojila svoju drugu šampionsku titulu – Jovan Kovrlija, preminuo je juče u Novom Sadu posle duge i teške bolesti.

Jovan Kovrlija je rođen 20. januara 1942. godine i kao igrač je bio istaknuti član zrenjaninskog Proletera i olimpijske reprezentacije Jugoslavije.

Po završetku igračke karijere, posvetio se trenerskom pozivu, pa je tako krajem 1979. godine postao trener u mlađim kategorijama FK Vojvodina, a nedugo potom je bio uvršten u stručni štab prvog tima. Kao najbliži saradnik tadašnjeg šefa stručnog štaba Tonka Vukušića, učestvovao je u povratku Vojvodine u Prvu saveznu ligu Jugoslavije u sezoni 1986/87, a dve godine kasnije, uz Ljupka Petrovića i Josipa Pirmajera, učestvovao je u postizanju velikog uspeha osvajanjem druge šampionske titule „stare dame“. Trenersku karijeru je još gradio u Grčkoj, kao i u domaćim klubovima Vrbas, Bečej i Zemun.

Sahrana pokojnika održaće se u utorak u 12:45 sati na Novom groblju u Novom Sadu.

Porodici Jovana Kovrlije, njegovoj rodbini, prijateljima, bivšim saigračima i saradnicima, kao i svima koji su ga poznavali, fudbalski klub Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter