0
Košarka

FOTO: KS Srbije

OD SJAJA DO OČAJA: Srbija bez Marjanovića i Lučića slavila protiv Italije, Bogdanović odličan!

Objavljeno: 23.08.19 u 15:30

Srbija je ubedljivo savladala Italiju u Grčkoj na Akropolis kupu, usledio je ‘revanš’ u Kini. Ponovo su bolji bili naši košarkaši Srbija – Italija 71:65

Italijani su u ovom meču bili dosta jači nego u prvom jer su imali na raspolaganju najboljeg igrača Danila Galinarija, kao i Datomea. Dok na teren za Srbiju nije izlazio Boban Marjanović, a ni Vladimir Lučić koji se još uvek oporavlja od lakše povrede.

Počelo je napadom Srbije, Bogdanović je vezao dva uspešna napada, a odlično je u drugom zakucao na asistenciju Jovića. Italijani su u prvoj deonici prednost održavali trojkama. Belineli je bio raspoložen za šut sa distance. Nastavila je Italija sa Run and gun taktikom i šutem iz daljine kao da izbegavaju kontakt sa našim centrima. Nakon pet minuta bilo je 13:10 za naše. Ipak, razigrao se Haket te je brzo 16:15. Dobro je Srbija privela kraju četvrtinu, centri su bili odlični u skoku i vršili ‘korekcije’ nakon promašaja naše spoljne linije. Do kraja se razigrala Srbija i imali smo prednost 21:17 nakon 10 minuta.

Ono čega smo se pribojavali se dogodilo, krenuo je Italijane šut za tri Belineli je postigao dva, potom Haket za tri. Nakon minuta odmora razigrali su se i naši momci, te je prednost Srbije otišla na 32:22. Prednost naših košarkaša je rasla, Raduljica, potom Bogdanović, a na kraju Jokić… rešetali su koš protivnika, a Italijane je u igri držao raspoloženi Haket. Do kraja poluvremena uspeli su da ublaže napade Srbije Italijani, te je prednost bila 47:34.

Dosta nervoznija igra Srbije početkom drugog poluvremena, a Jokić je u 25. minutu dobio i tehničku grešku, ipak, rasprava sa sudijama nije mu mnogo pomogla jer su ostali pri svojoj odluci. Bogdanović je igrao kao zaposednut. Nakon 26. minuta došao je do svog 15 poena i doneo je prednost Srbiji 56:43. Promenili su taktiku igrači italije, te su u trećoj četvrtini krenuli ozbiljnije da igraju na niskom postu. Srbija je uspela da održi prednost i blokadom Marka Simonovića, kao i trojkom Gudurića održi dvocifrenu prednost 59:48.

Drastičan pada u igri Srbije dogodio se u četvrtoj četvrtini, kada je Italija imala seriju od 17:0, i prvo vodstvo na utakmici. Srbija je vratila prednost zahvaljujući 4 vezana poena Milutiva, prvo sa linije za slobodna bacanja, a zatim odlično zakucavanje za 68:65. Konačno Jović stavlja tačku trojkom sa velike udaljenosti za konačnih 71:65.

SRBIJA: Simonović 6 (4 sk), Bogdanović 15 (3 sk), Bjelica 8 (6 sk), Raduljica 4 (3 sk), Birčević 3 (4 sk), Jokić 5 (4 sk), Milutinov 10 (7 sk), Micić 1 (3 sk, 3 as), Gudurić 8 (4 sk), Jović 11, Marjanović.

ITALIJA: Belineli 18, Biliga, Vitali, Galinari 11 (6 sk), Heket 15 (6-4 za tri poena, 4 sk, 3 as), Filoj 3, Bruks 6, Tesitori 2, Riči, Abas 3 (6 sk), Saketi, Datome 7 (4 sk).

FOTO: KSS 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter