1
Odbojka

FOTO: FIVB

FURIOZAN POČETAK: Srbija se ‘zagrejala’ protiv Finske, sledeći protivnik Bugarska

Objavljeno: 23.08.19 u 17:49

Ženska odbojkaška reprezentacije savladala je selekciju Finske u glavnom gradu Turske i time započela pohod ka odbrani evropskog trofeja.

Na početku prvog seta Finska je agresivnom igrom i čvrstom odbranom počela seriju od 0:4. Međutim, naše devojke su se na vreme probudile i Tijana Bošković poostiže prvi pogodak na prvoj utakmici ovog turnira.

Finska je nastavila istim tempom i ponovo povećala svoju prednost na plus 4 poena. Zatim je krenula sjajna serija Srbije od 5:0 i već tad se znalo da Finska neće uspeti da preokrene rezultat.

Selektor Zoran Terzić posle prvog dobijenog seta od 25:17 mogao da odahne i nije imao dileme da će njegove devojke dobiti ovu utakmicu.

U drugom svetu, gledaoci u Areni su nakratko ostali u šoku. Mlada Emi Rikilaje iskrenula je skočni zglob i svom težinom doskočila na njega. Publika je uočila bolnu grimasu finske igračice na njenom licu, koja kroz jake bolove nije mogla da obuzda ni suze.

Sve u svemu Srbija je furiozno završila meč sa tri prema nula. Sledeći protivnik na Evropskom prvenstvu joj je reprezentacija Bugarska. Utakmica je na programu u nedelju od 16 časova.

Srbija – Finska 3:0 (25:17, 25:15, 25:17)

19.00 Turska – Grčka
20.30 Poljska – Slovenija
17.30 Holandija – Rumunija
20.30 Mađarska – Estonija

Autor – Lazar Kuzmanović

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter