0
ATP

‘OSTALO MI JE JOŠ MALO TENISA’: Janko Tipsarević najavio kraj karijere! (FOTO)

Objavljeno: 20.08.19 u 15:55

Proslavljeni srpski teniser rešio je da se na kraju sezone povuče iz aktivnog igranja ‘belog sporta’.

Posle puno problema sa povredama, najviše kosti u peti, Janko Tipsarević se oglasio na Instagramu objavom u kojoj je najavio da će, posle finala Dejvis kupa u Madridu u novembru ove godine, završiti profesionalnu karijeru.

– Prošlo je 16 sjajnih godina. Nakon što sam duboko istraživao i razmišljao šta mi je važno u ovoj fazi života i šta me čini srećnim, odlučio sam da završim profesionalnu tenisku karijeru. Neću napisati srceparajući govor (još) zbog kojeg ćete plakati, jer mi je ostalo još malo tenisa. Pored US Opena sledeće nedelje i još nekoliko ATP turnira, moje poslednje takmičenje će biti finale Dejvis kupa u Madridu.

– Narednih godina moj najveći fokus biće moja porodica, teniska akademija i nekoliko međunarodnih trenerskih kurseva po sezoni. Hvala svima na stalnoj podršci – napisao je Tipsarević na Instagramu.

U svojoj bogatoj karijeri Tipsarević (35) je osvojio četiri titule, uz najdraži pehar Dejvis Kupa sa reprezentacijom Srbije 2010. godine.

Profesionalni teniser je od 2002. godine, a najbolji plasman u karijeri bilo mu je osmo mesto na ATP svetskoj rang listi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janko Tipsarevic (@tipsarevicjanko) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter