Protekle noći videli smo fantastičan meč između aktuelnog šampiona Danijela Kormijera i Stipea Miočića, koji je tehničkim nokautom preuzeo UFC pojas.

Borac iz Hrvatske koji nastupa kao američki takmičar, Stipe Miočić, osvojio je pojas šampiona teške kategorije UFC organizacije, pošto je noćas u Klivlendu nokautirao velikog rivala Danijela Kormijera.


Upravo Kormijer je pre nekoliko meseci bio bolji od Miočića kada je poneo naslov šampiona, a sada mu je momak iz Hrvatske uzvratio u velikom stilu.

Bio je bolji i u parteru, ali i u stojećem stavu, pogotovo kada je u četvrtoj rundi udario Kormijera i potpuno ga izbacio iz balansa, a onda ga završio serijom udaraca, pre nego što je sudija prekinuo borbu.

– Umoran sam, želim da idem kući – najpre je rekao Miočić, a potom dodao:

Danijel je čvrst momak, moram to da priznam. Video sam neke slabosti u trećoj rundi, a u četvrtoj sam ga, hvala Bogu, zahvatio desnom. Mislim da ga je udarac u telo zaboleo, ruke su mu padale, pa sam krenuo po još – rekao je Miočić.

Kormijer je pre ovog meča najavio da će ići u penziju ukoliko trijumfuje. Videćemo da li će ipak ostati pri toj odluci ili će zatražiti još jedan revanš.