1
Domaći fudbal

Foto: FK Partizan / M. Todorović

SUPERLIGA SRBIJE: Partizan slavio, neverovatna utakmica mladog Stevanovića (VIDEO)

Objavljeno: 18.08.19 u 20:54

U utakmici 5. kola Superlige Srbije Partizan je dočekao ekipu Rada. Crno-beli su slavili sa 3:0 (1:0)

Posle iscrpnog dvomeča sa Malatijom Milošević je odlučio da ponovo promeša karte i na teren pošalje kombinovani sastav sa šešt izmena u odnosu na meč u Malatiji. Ožegović je doneo vođstvo Partizanu, a mladi Filip Stevanović je postavio konačan rezultat. Igrao je Partizan organizovano i disciplinovano tokom celog meča, te su crno-beli zasluženo slavili sa 3:0.

Foto: FK Partizan / M. Todorović

 Već u 5. minutu Partizan je imao priliku preko Ožegovića, ali je na kraju odbrana uspela da reaguje. Vujačić je u 10. minutu napao, ali je Riznić dobro reagovao. Činilo se da je sudija loše odreagova, te da je trebalo u datoj situaciji da dosudi korner za Partizan. Stevanović i Suma odlično su kombinovali u 23. minutu Suma je raspalio sa sedamnaest metara, pored gola Markovića.

Dva minuta kasnije Vujačić je pronašao Aleksandra Lutovca koji je po desnoj strani uputio centaršut za Ožegovića koji se odlično snašao i doneo vođstvo domaćinu.

U nastavku su se malo gosti oslobodili pritiska, ali nedovoljno da stvore šansu. Lutovac je ponovo primio loptu po desnoj strani i po zemlji pokušao da uposli Ožegovića, ali na kraju se smotao napadač Partizana i udarac je završio sa spoljne strane desne stative.

Foto: FK Partizan / M. Todorović

Partizan je počeo drugo poluvreme isto kao i prvo, a već u 48. minutu nakon indirekta oprobao se Suma, bio je izblokiran, bolji udarac uputio je Zdjelar, a na mestu je bio čuvar mreže Rada Marković. Tri minuta kasnije, oprobao se i Pavlović, a ponovo je Marković dobro reagovao. Inicijativa Partizana se nastavila i u 53. minutu talentovani fudbaler crno-belih Filip Stevanović je ‘zalomio’ dvojicu igrača Rada, šutirao je na gol Markovića, a bio je jako blizu.

Foto: FK Partizan / M. Todorović

Suma je uputio centaršut, odlično je pronašao Ožegovića, a njegov udarac glavom pogodio je prečku. Potom je Stevanović oprobao udarac, a loptu u korner izbacio je Marković. Uspeo je u 65. minutu nakon solo prodora Filip Stevanović da promeša odbranu gostiju i uveća prednost crno-belih na 2:0. Lazar Pavlović tek što je ušao u igru našao se u dve ozbiljne šanse. Prvi put ga je uposlio Lakčević, a potom ga je pronašao Ožegović, ipak bio je izblokiran od strane odbrane.

U samoj završnici meča drugi gol postigao je Filip Stevanović. Igrao se 89. minutu, a mladi Stevanović postigao je četvrti gol. Lakčević je poslao loptu do Stevanovića, a mladi napadač šalje loptu u gol. 

Partizan: Stojković – Pešukić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić – Stevanović, Šćekić, Zdjelar, Lutovac (od 62. Lakčević) – Suma – Ožegović.

Rad: Marković – Smiljanić, Nikolić, Riznić (od 64. Kovalenko), Bašanović – Šaka (od 76. Busnić), Stjepanović – Jagodić, Kasalica, Tričković (od 69. Živković) – Trifunović

0
0

1 Komentara

  1. Pa ostaste bez tima…
    Sveta Marković je već pola godine u Mančester Junajtedu, Kjelini ostavio dres Pavloviću a večeras ovaj mali ode u Barcu!!!
    Ko će da igra???
    Dobro, jeste Rad ozbiljan tim…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter