0
Košarka

MEGA SLAVILA: Izabranici Dejana Milojevića savladali vicešampiona NCAA

Objavljeno: 18.08.19 u 22:41

Košarkaši Mega Bemaxa su u drugom kontrolnom meču odigranom na Bahamima posle još jednog uzbudljivog finiša došli do velike pobede 73:76 (37:40) protiv Teksas Teka.

Izabranici trenera Dejana Milojevića posle prvog meča protiv vicešampiona NCAA koji su izgubili tesno sa 94:92 imali dodatni motiv da se pokažu u još boljem svetlu. Činilo se da je Mega prelomila meč na plus 11 na 7 minuta do kraja, ali Teksas se vratio serijom 10:0 da bi ulazom Atića i jednim pogođenim slobodnim bacanjem Marjanovića Mega na kraju slavila 73:76. I ovaj meč je igran po NCAA pravilima sa poluvremenima u trajanju od 20 minuta.

Najefikasniji u redovima Mega Bemaxa su bili Uroš Trifunović sa 20 poena (trojke 6-7), Marjanović sa 14 kao i Simonović i Mišković sa po 12 poena. U ekipi Teksas Tek se istakao Terens Šenon sa 20 poena.

Mega će do ponedeljka ostati na Bahamima posle čega sledi povratak za Beograd i nove kontrolne utakmice, prva sledeća protiv Karšijake 31. avgusta.

Dejan Milojević je započeo meč sa sledećom petorkom: Ašćerić, Trifunović, Atić, Simonović i Stanić. Posle nešto sporijeg početka u napadu za obe ekipe, Trifunović sa dve trojke i Mišković sa pet vezanih poena donose prednost Megi 15:18 na sredini poluvremena.

Usledio je slabiji period igrača Mege pa ekipa Teksas Teka serijom 9:0 prelazi u vođstvo. Seriju Teksasa prekidaju Cerovina sa slobodnih bacanja i Simonović pogođenim ulazom pod faulom i Mega polako vraća egal. Marjanović ulazi u seriju pogodaka sa distance gde vezuje 8 poena u kratkom periodu za prednost 35:38 a na poluvreme se otišlo sa 37:40.

Posle početnih minuta drugog poluvremena bez poena na obe strane, Trifunović i Mišković pogađaju trojke za prednost Mege 41:46. Mega uspeva da održi prednost, ali Teksas ne dozvoljava odlepljivanje. Ipak, sredinom drugog poluvremena Trifunović sa 5. trojkom i Simonović sa poenima pod reketom podižu prednost da bi potom Ašćerić i Cerovina pogodili trojke za plus 11, 59:70 na 7 minuta do kraja.

Usledilo je nekoliko promašaja u napadu Mege, Teksas pravi seriju 10:0 za 69:70 koju preseca Trifunović svojom šestom trojkom. Posle greške Ašćerića, Teksas polaže za 73:73, ali istom merom odgovara Atić za vođstvo Mege 73:75. Mega je uspela da zaustavi napad Teksasa, Marjanović posle faula pogađa jedno od dva slobodna bacanja da bi potom Mega za preostalih 9 sekundi naterala protivnika na težak šut koji nije bio precizan pa je konačan rezultat 73:76 za pobedu Mege nad vicešampionom NCAA.

Trener Mega Bemaxa Dejan Milojević je istakao da su njegovi igrači zasluženo došli do pobede:

Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu, reagovali smo dobro na greške koje smo pravili u prvom meču. Vodili smo veći deo utakmice, odigrali pametno u završnici i zasluženo slavili. Ovo je bitna pobeda za moju mladu ekipu da dobijemo samopouzdanje i da shvatimo da smo dovoljno dobri da igramo protiv svih ekipa – izjavio je Milojević.

Utakmicu je komentarisao poznati ESPN analitičar Fren Frašila koji je istakao „da mu je uvek drago da se vidi sa svojim prijateljima iz Mega Bemaxa“ kao i da u „ovom timu Mege vidi potencijalnih 4-5 igrača koji bi mogli da budu izabrani na NBA draftu“.

Teksas Tek: Edvards 16, Šenon 20, Nadolni 4, Remzi, Ntambve, Smit, Savrašov 5, Mekaler 8, Holifild 8, Benson 4, Moreti, Klark, Čeva 8.

Mega Bemax: Mišković 12, Trifunović 20 (trojke 6-7), Musić, Atić 4 (9 skokova), Marjanović 14, Ašćerić 5 (8 skokova, 7 asistencija), Tanasković, Simonović 12 (9 skokova), Stanić 4 (4 blokade), Macura, Brekić, Cerovina 5.

Foto: Mega Bemax

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter