0
Evrokupovi

FOTO: FK Partizan

‘ZLATAN ILI MOST OD PRUĆA, NIJE VAŽNO’: Stojković o kiksu u Turskoj i gađanju navijača – ‘Srećom, pogodili su me u glavu!’

Objavljeno: 17.08.19 u 09:26

Od tragičara do junaka Partizana išao je Vladimir Stojković u razmaku od 70-ak minuta meča u Malatiji.

Teška utakmica za Partizan, a posebno njegovog kapitena bila je u četvrtak uveče u Malatiji. Uprkos prednosti od 3:1 iz prvog meča rani gol u sedmom minutu i velika greška Vladimira Stojkovića, uzdrmali su tim. Delovalo je da neće izdržati pred naletom Turaka, kako na terenu, tako i sa tribina. Ali jesu, i to najviše zahvaljujući upravo Stojkoviću.

Zajedno sa malobrojnim navijačima proslavljen je plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, a pri povratku iz Malatije, najiskusniji igrač Partizana ljubazno se odazvao novinarima i dao svoj sud svega što se dešavalo na ‘Malatija areni’.

Sedmi minut, počelo je velikom greškom. Šta se dogodilo?

– Bila je to nepotrebna moja intervencija. Tražio sam da uđem ekstremno u tu intervenciju kako bih digao samopouzdanje i da bi me držalo celu utakmicu. Tražio sam je na silu, nisam trebao i moja je greška. Svaka greška i svaki neuspeh je preduslov za uspeh, time sam se vodio do kraja utakmice i drago mi je da nisam poklekao, da me nije uzdrmalo, kao i da se sve završilo povoljno po Partizan – počeo je priču Stojković.

FOTO: FK Partizan

Tebe kao najiskusnijeg rani gol nije mnogo uzdrmao, ali celu ekipu jeste.

– Mi nemamo pravu predstavu o jačini ekipe, nekada okolnosti tako nalažu da treba se pređe sa obale na obalu. Da li je prešli preko zlatnog mosta ili mosta od pruća, bitno je proći. Okolnosti nekada tako nalažu. Danas smo ispunili ono što se tražilo od nas, da prođemo. Znali smo da je Malatija jedan od najtežih protivnika koje smo mogli da dobijemo i u plej-ofu. Sa Turcima tradicionalno nemamo sreće u Evropi kada se igra na ispadanje. Preterano dobro smo igrali u Beogradu, što je podiglo sumnju u njihov kvalitet. Rekao sam i u Beogradu, nismo im dozvolili da pokažu šta znaju jer smo bili ekstremno dobri i automatski se stvorila slika da treba i ovde da dobijemo. Videli ste i kakva je atmosfera, stadion… Najbitnije je da smo se prevezli od tačke A do tačke B.

Letelo je svašta ka tebi sa tribina, puno flaša, upaljača…

– Navijači u Turskoj su ekstremisti, kao i naši. Bilo je to za očekivati, ali se nije ništa spektakularno desilo, osim upaljača i flaša. Bilo je i sitnih novčića koji su me pogodili u glavu. Srećom, bilo je u glavu – nasmejao se kapiten crno-belih.

FOTO: FK Partizan

U 77. minutu sjajna intervencija izvadila je sve ‘fleke’ i odvela Partizan u plej-of.

– Posle toga je usledio dugačak period do kraja, znali smo da će se još svašta desiti. Bio sam skoncentrisan do kraja, ali je najvažnije što su naši navijači proslavili ulazak u plej-of  – rekao je Stojković i istakao da se u prvoj utakmici u Beogradu stekla pogrešna slika o turskom timu.

– Ne možemo da kažemo da se stvorila lažna slika o Partizanu, nego o Malatiji, jer su došli bez poštovanja i respekta. Kod svakog dubinskog pasa u Beogradu je bilo prostora i nadigrali smo ih u svakom segmentu. Znao sam da posle tih neiskorišćenih šansi, što i nije bilo realno da se sve realizuje, stigla je nagrada u poslednjem minutu. Pobedili smo 3:1 i bilo je prihvatljivo. ali je ostao žal što nije bilo više. Slutilo se da će biti teško jer je 2:0 aktivan rezultat koji je Turcima odgovarao. Ali najbitnije je da smo prošli, a čak i ko se razume u fudbal mogao je da vidi da smo i ovde imali šanse. Bio je Sadik u prilici u prvom poluvremenu, pre toga isto je bila dobra šansa.

Ispostavilo se da će Partizan ipak u Norvešku, uprkos pobedi Arisa od 3:0 u revanšu i produžecima u Solunu. Molde je zakazao megdan Partizanu golom u 105. minutu i posle 127 minuta borbe. Da li si više bio za Aris ili za Molde?

– Videli ste, Molde je u prvoj dobio sa 3:0, a u Solunu su mogli da ispadnu. Evropa je drugi ‘level’, nema sigurne pobede i prolaza. Sve je moguće, zamalo da prođe Aris. Po meni je najbitniji momenat iz tog duela da je Aris dao tri gola i da se ušlo u produžetke. Za očekivati je da će, ko god da nam je došao, biti umorni zbog toga – zaokružio je priču Vladimir Stojković.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter