1
Evrokupovi

TAJ LUDI FUDBAL: Tucudean bio na probi u Seltiku i nije dobio šansu, a sada je ‘Keltima’ zagorčao život…

Objavljeno: 15.08.19 u 11:20

Rumunski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu Šampiona napravio je prvoklasno iznenađenje u Glazgovu. Jedan od streleca za Kluž je možda odigrao svoju poslednju utakmicu u karijeri.

Verovatno nema mnogo poznavalaca najvažnije sporedne stvari na svetu koji su čuli za napadača Rumunskog šampiona Kluž-a, Mariusa Georgea Tucudean-a. Međutim ovaj korpulentni napadač je preživeo neverovatno emotivni momenat kada je u sedmom minutu sudijske nadoknade pogodio mrežu Celtica za konačnih 4-3 na utakmici. Zašto?

Naime, Tucudeanu je kao 15-to godišnji mladić sa porodicom došao da živi u Škotsku i nekoliko meseci bio na probi i trenirao sa ekipom Celtica. Razlog ovako emotivne reakcije je svakako bila i činjenica da Tucudeanu posle toliko vremena i dalje oseća posebnu privrženost prema zeleno-belima iz Glazgova. Iako je Tucudeanu već dve godine najbolji strelac Rumunskog šampionata u kom je za ekipu Kluža postigao 23 pogotka u svim takmičenjima, postavlja se pitanje da li bi uspeo da napravi još bolju karijeru da je ostao u Glazgovu?

Osim ove zanimljive anegdote o ljubavi prema Škotskom klubu, Tucudeanu je vodio jednu ozbiljnu životnu bitku. Pre samo par meseci imao je dve operacije na scru, te je i njegova karijera dovedena u pitanje. Iako je u medijima preneseno da su u pitanju bile samo dve manje intervencije, sam igrač je potvrdio da ima ozbiljnih problema sa srcem i najavio mogućnost završetak karijere nakon utakmice u Glazgovu. 

Budućnost će pokazati da li će ovaj snažni napadač nastaviti da trese mreže u dresu Kluža, ili će eventualno morati da prekine svoju fudbalsku karijeru u 28. godini, ali jedno je sigurno. Rumunski šampion Kluž je samo korak do grupne faze lige šampiona, a poslednja prepreka koju treba da preskoče je ekipa Slavije iz Praga. Trenutno niko ne može da zna šta da očekuje, jer kako smo se informisali na jednom popularnom kladioničarskom portalu, u duelu između Kluža i Slavije iz praga nema izrazitog favorita i online sportske kladionice predvišaju jedan neizvestan duel.   

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter