3
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

KVAL. ZA LE: Stojković pogrešio u sedmom, ali je spasao Partizan 70 minuta kasnije! Crno-beli u plej-ofu!

Objavljeno: 15.08.19 u 21:00

Partizan je u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope! U tvrdoj i na momente nezanimljivoj utakmici u Turskoj Partizan je uspeo da obezbedi prolaz u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će igrati protiv pobednika meča Aris – Molde (3:0 za norveškog predstavnika nakon prvog meča). Meč je obeležila greška Vladimira Stojkovića u sedmom minutu meča, ali i njegova odlična reakcija u 77. kojom se iskupio za primljeni gol. Partizan je poražen sa 1:0, ali nakon 3:1 koje nosi iz beogradskog duela igraće u završnoj rundi kvalifikacija i pokušati da obezbedi evropsku jesen.  Treba istaći i to da je meč igran po visokoj temperaturi koja je iznosila 38 stepeni nakon prvih 45. minuta, a to je nesumljivo uticalo na igru. 

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan je dobro otvorio meč, pretio preko Asana i Sume na samom početku. U sedmom minutu usledio je šok. Nakon duge lopte Akbaša, Stojković je loše procenio, potom je pokušao da je izbaci glavom, a Jahović je skočio pre njega i ubacio u gol Partizana, pošto Ostojić nije uspeo da stigne loptu koja je završila u praznoj mreži.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Malatija vodi 1:0 od 7. minuta,Jahović @_adis18_ strelac. Šta je Stojković trebao da uradi da bi sprečio ovaj gol?

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Čigaran je tri minuta kasnije zamenio Čebakea, a u nastavku je Asano ušao u dve prilike. Utrčao je u obe situacije u prostor, prvi put je reagovao golman Malatije, a drugi put je šutirao Japanac u spoljni deo mreže.

Bifuma je u 20. minutu prošao pored Miletića, možda je napravio faul pre toga, ali je na kraju Zdjelar uspeo da spreči ozbiljniju šansu. Dva minuta kasnije domaći igrači tražili su penal, ali je engleski sudija procenio da nije bilo penala. Sporo je napadao tim Malatije, ali nisu uspevali da organizuju igru.

FOTO: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Bez obzljnijih pretnji po gol Partizana. Čalali je na lakat dočekao brzonogog Asana u kontri i dobio žuti karton. Posle faula najbolja prilika za Partizan. Sadik je probao glavom sa tri metra posle ubacivanja, odbranio je Farnole, vratila se lopta Sadiku, šutirao je sa metra, lopta je prošla ispod Farnolea, ali nije prešla liniju, pa je na kraju ipak ščepao u naručje.

FOTO: Partizan/ Miroslav Todorović

Brzo je u drugom poluvremenu Šćekić dobio žuti karton. Vezista je u 46. minutu faulirao Giljermea i dobio je javnu opomenu. Ozbiljnu priliku imao je domaći tim u 51. minutu Jahović. Uspeo je da pobegne Pavloviću koji je probao da ga zaustavi klizećim startom, ali je Jahović odbio da padne, ali je na kraju Pavlović uspeo da mu oduzme loptu. Imali su u 77. minutu igrači Malatije veliku priliku. Bio je to centaršut Torea, glavom je loptu dalje prebacio Jahović, da bi Mina ušao u šansu, sada je na visini zadatka bio Stojković koji je odbranio zicer štoperu Malatije. Prvi utisak je da je bio ofsajd za turske igrače. Napadali su igrači Malatije u poslednjih petnaestak minuta, a igrači Partizana su se povukli na svoju polovinu. 

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Tozlu je imao priliku nakon centaršuta da ugrozi gol Partizana, njegov udarac glavom završio je iznad gola Vladimira Stojkovića, ali je nakon njegovog pokušaja ponovo Ostojić završio na travi sa bolnom grimasom na licu. Turski igrači krenuli su sa ofanzivom na gol Partizana, ali su igrači Partizana odoleli, a imali su i kontru. Pavlović je pronašao Asana, koji je poslao do Asana, on šalje Sadiku koji sa sedamnaest metara šutira, nedostajalo mu je snage. Mogli su turci da kazne promašaj Sadika. Fofana je probao da pronađe Minu, ali je sreća bila naklonjena crno-belima, Mina nije uspeo da zahvati tu loptu. 

Malatija – Partizan 1:0 (1:0)
(Jahović 7)

MALATIJA: Farnole – Čebake (Čagiran 11), Mina, Akbaš, Kaš – Šalali, Jildirim – Bifuma (Fofana 68), Giljerme (Tozlu 78), Tore – Jahović.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Tošić ( Lutovac 71), Zdjelar, Šćekić, Asano – Suma (Stevanović 81)  – Sadik (Ožegović 90+3).

0
0

3 Komentara

  1. Иначе је био офсајф код тог зицера који је срећом скинуо Стојковић… добро да га је скинуо јер судија не би судио офсјд

    0
    0
    Odgovori
  2. Stojkovic je svojim kiksom doprineo da ova utakmica postane komplikovanija nego sto je trebala biti komplikovana i uneo strepnja do kraja za dalji prolaz.Nije on spasio nikoga vec je unakazio celu ekipu svojom bolesnom zeljom za samoisticanjem.Klasicni linijas,slika i prilika rukometnog golmana kojeg ne mogu vise da gledam na Partizanovim utakmicama jer mi je muka od njega. Isto tako ne razumem Sava Milosevica da i dalje drzi tog coveka medju stativama dok ima daleko bolju soluciju u Kljajicu !? Malatija da nije postigla onaj poklon gol mogla bi da igra jos dva dana a gol ne bi mogla da postigne.Zabrinjavajuca je igra celog tima koja nije u stanju da vise od 20 sekundi zadrzi loptu u svom posedu,pa se pitam, sta rade sa fudbalerima na treninzima, da li znaju sta je igra na prvu loptu !? Mali Pavlovic je pokazao svima da mora imati mesta u veznom redu jer je jedini fudbaler koji zna da misli dok svi ostali samo znaju da rade. I pored lose igre i poraza ipak treba pohvaliti fudbalere za veliku borbenost koju su prikazali tokom cele utakmice.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter