1
Domaći fudbal

FOTO: YouTube

PRED DVOBOJ GODINE: Zvezda sigurno bez dvojice standardnih, Jang Bojs sa trojicom ključnih igrača pod znakom pitanja…

Objavljeno: 14.08.19 u 17:15

Rival Crvene zvezde pred dvoboj sezone u plej-ofu Lige šampiona biće švajcarski šampion Jang Bojs.

Na prvi pogled ljubitelji fudbala u Srbiji će reći stara mušterija naših klubova. Pre samo dve sezone sa Jang Bojsom lako je na kraj izašao Partizan i overio plasman u naokaut fazu Lige Evrope. Ali, ‘mladi momci’ su dosta napredovali od tada o čemu svedoči eliminacija Dinama iz Zagreba prošle godine u plej-ofu za Ligu šampiona. Kasnije je švajcarski tim u grupi sa Mančester junajtedom, Juventusom i Valensijom osvojio četiri boda, pobedivši ‘staru damu’ i osvojivši bod protiv ‘slepih miševa’.

Jang Bojs je tim koji ne menja ‘roster’ iz godine u godinu. Prva zvezda tima je svakako napadač Gijom Oro koji je prošle godine postigao 30 golova. Francuz je povrđen, stardala mu je zadnja loža i pod znakom pitanja je pitanja za prvi meč sa Crvenom zvezdom u Bernu 21. avgusta. Doktori čine sve da snažnog napadača vrate na noge za najvažniji meč ovog leta.

Pored Oroa u bolnici je srpski reprezentativac Miralem Sulejmani. Bivši fudbaler Partizana u poslednjih godinu dana baš kuburi sa povredama, a najnoviju je zaradio 21. jula na meču protiv Serveta. On je na terapijama i lekarski tim Jang Bosja čini sve da ga oporavi. U timu ‘madih momaka’ neće biti Rožera Asalea koji je prethodne godine namestio čak 11 golova uz deset postignutih. Fudbaler iz Obale Slonovače ima najmanje šanse da zaigra bar jedan meč protiv Crvene zvezde.

Sa druge strane probleme ima i Vladan Milojević. Najveći su oni vezani za dvojicu suspendovanih igrača. Kada to kažemo mislimo na Nemanju Milunovića i Dušana Jovančića. Umesto snažnog štopera nema sumnje da će igrati Radovan Pankov, dok je veliko pitanje ko će dobiti šansu umesto ‘požutelog’ Dušana Jovančića. Opcija je Njegoš Petrović, ali možda i vraćanje Mirka Ivanića u vezni red.

Kada je reč o povredama sigurno je najveći znak pitanja kod Milana Pavkova. Lekarski tim Crvene zvezde čini sve da se gorostasni momak iz Begeča vrati na teren do puta u zemlju satova i čokolade. El Fardu Ben bi sa druge strane trebalo da bude spreman i bude opasnost po bekove Jang Bojsa.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter