0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN/Instagram

OTKRIVENO: Ugljen monoksid u krvi pokojnog Emilijana Sale

Objavljeno: 14.08.19 u 21:45

Tragično nastradali argentinski fudbaler Emiliano Sala i njegov pilot bili su izloženi opasno visokom nivou ugnjen monoksida u kabini aviona koji se potom srušio u Lamanš, saopštili su danas britanski istražitelji.

Toksikološki testovi pokazali su da je u krvi Sale pronadjen izuzetno visok nivo ugljen monoksida, čak 58 odsto, osam više od granice koja se smatra fatalnom.

Jednomotorni Pajper Malibu u kom su se nalazili Sala i pilot Dejvid Ibotson srušio se 21. januara u Lamanš na letu iz Nanta za Kardif, čiji je Argentinac postao igrač u prelaznom roku.

Telo Emilijana Sale pronadjeno je u olupini aviona dve nedelje posle nesreće, dok Ibston još uvek nije pronadjen.

U izveštaju nije navedeno kakvu je ulogu i da li je ugljen monoksid imao u padu aviona, ali se ocenjuje da je „u odredjenoj meri“ uticao na pilota.

„U ovoj letelici kokpit nije odvojen od kabine, pa verujemo da je i pilot bio pogodjen ugljen monoksidom“, navodi se u izveštaju.

Advokat Saline porodice, rekao je da ova otkrića „postavljaju mnoga nova pitanja“.

„Porodica i javnost moraju da znaju kako je ugljen monoksid došao do kabine aviona“, rekao je advokat porodice Emilijana Sale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter