0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

‘MI U SRBIJI NA SVE SMO NAVIKLI’: Milosević o taktici, turskoj publici i problemima svoje ekipe

Objavljeno: 14.08.19 u 19:15

Pred revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Malatije, trener Partizana Savo Milošević najavio je istu igru svog tima kao pre sedam dana u Beogradu.

(Specijalni izveštač HotSporta u Turskoj – Stefan Smuđa)

Pakleni vremenski uslovi sačekali su ekspediciju Partizana u Malatiji, a prema najavama isto će biti i na tribinama u četvrtak od 19 časova po srednjeevropskom vremenu.

Međutim, na pres konferenciji crno-belih na ‘Malatija areni’ Savo Milošević je najavio da neće biti straha kod njegovih igrača, kao i da atmosfera neće biti od velikog uticaja na igru njegovog tima.

– Nema puno tajni, već smo igrali više puta u našem prvenstvu protiv istog rivala u kratkom periodu. Znamo mnogo o njima, kao i oni o nama, pa nećemo biti u prilici da se međusobno iznenadimo. Bitno je da igrači budu spremni da odgovore fizički i da budu spremni na pritisak sa tribina koji će sigurno biti veći nego što je to bilo na našem stadionu. Mislim da će to biti veoma važno za sutrašnji meč – rekao je Milošević na ‘Malatija areni’.

Turski novinar pitao je Miloševića da li će Partizan posle dobrog rezultata u Beogradu sutra napadati ili braniti 3:1 iz prvog meča.

– Sve ono što smo planirali smo i ostvarili u prvom meču. Zato ne mislim da je dobro da bilo sta menjamo za ovaj meč, jer je sve dobro funkcionisalo. Ako je gospodin mislio da li ćemo se vratiti u odbranu, mi to i da hoćemo – ne znamo!

Partizanov šef struke ne boji se atmosfere pred turskim navijačima, koji će prema najavama ispuniti stadion do poslednjeg mesta.

– Moraćemo da izbrišemo rezultat iz glave. Probaćemo da ponovimo neke stvari i da ih iznenadimo. Što se tiče publike, mislim da smo mi kao klub toliko navikli na bilo šta što se tiče publike, ništa na svetu ne može da nas iznenadi. Na sve smo navikli u Srbiji.

Da li je probao kajsije iz Malatije?

– Obavestili su nas o tome da je to najbolji proizvod iz Malatije. Naš doktor danas za ručak nije uvrstio kajsije na jelovnik, a baš sam se pitao zbog čega ih nema za stolom.

Na kraju je Savo Milošević odgovorio i problemima koje ima njegova ekipa.

– Jedini problem koji mogu da otkrijem je taj da mi još uvek nemamo do kraja formiran tim. Pojačanja koja su došla, primer su Sadik i Asano, nišu prošla period da se maksimalno inkorporiraju u tim. Da imamo formiran tim, bili bismo spremni na ritam četvrtak-nedelja. Ali sve su to stvari s kojima moramo da se nosimo. Neću da kukam, nego da se prilagodimo situaciji da se najbolje moguće nosimo s tim. Za sada smo primorani da rotiramo igrače – podvukao je Milošević.

Utakmica se igra od 20 časova po lokalnom, odnosno, 19 sati po srednjeevropskom vremenu. Očekuje se da crno-bele dočeka pun stadion, ali će i srpski tim imati svoju podršku sa tribina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter