0
Ostali sportovi

BADMINGTON: Doderu i Sudimčevoj za dlaku izmakla medalja u Bugarskoj!

Objavljeno: 14.08.19 u 15:21

Andrija Doder i Marija Sudimac za dlaku su ostali bez odličja na turniru Svetskog seniorskog kupa, Bulgarian Open Championship 2019, koji je od 12. do 15. avgusta 2019. održan u Sofiji.

U neizvesnom meču za plasman u polufinale mešovitih dublova srpski par je poražen od turske kombinacije Emre Šonmez, Zehra Erdem (2:0). Do četvrtfinala Doder i Sudimčeva su stigli pobedama nad ukrajinskom kombinacijom Mikhailo Makhnovski, Anastasija Prozorova (2:0), te Francuzima Viliam VIileger, Šaron Bauer (2:1).

Luka Milić je nakon velike pobede nad drugim nosiocem, Rasmusom Meseršmidom iz Danske (2:1), poražen u osmini finala muškog singla od, takođe Danca, Ditleva Jagera Holma (2:0). Sudimčeva je u prvom kolu kvalifikacija ženskog singla izgubila od Dankinje Frederike Lund (2:0).

– Ovaj turnir je pokazao da nam slede lepi dani u našoj badminton avanturi! U Sofiji je ostvareno nekoliko veoma važnih, velikih i ohrabrujućih pobeda. Prevazišle su se još neke granice koje, prirodno, postoje kod naših igrača. Nesumnjivo će u periodu pred nama morati da se radi još na tome, ako želimo da se pridružimo evropskom vrhu. Kvalitet igre je na veoma dobrom nivou, napredak je evidentan i moramo potpuno pružiti podršku igračima i verovati u njih, a siguran sam da će u vrlo skoroj budućnosti uslediti veliki uspesi na međunarondoj seniorskoj sceni – kazao je pomoćni trener badminton reprezentacija Srbije Dragan Antić.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na turniru u Bugraskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter