2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

U BOJ KRENITE JUNACI SVI: Samo jedan znak pitanja u timu Vladana Milojevića… (SASTAV)

Objavljeno: 12.08.19 u 22:08

Crvena zvezda sutra od 20 časova bije najvažniju bitku ove sezone za plasman u plej-of Lige šampiona protiv Kopenhagena.

Na muci se poznaju junaci, a fudbaleri Crvene zvezde će sutra morati mnogo znoja da proliju kako bi eliminisali favorizovani Kopenhagen posle remija u Beogradu 1:1. Cilj je jasan, pokušati što je ranije moguće postići gol na stadionu ‘Parken’ i naterati domaćina da on bude taj tim koji će da juri rezultat.

Najveći problem za trenera Vladana Milojevića pred sutrašnji megdan su svakako povrede. Dva veoma bitna šrafa u motoru crveno-belih nisu ni krenula put Skandinavije. Reč je o strelcu gola na stadionu ‘Rajko Mitić’ Milanu Pavkovu i krilnom napadaču El Farduu Benu. Dok se za gorostasa iz Begeča zamena zna, po mišljenju HotSporta stoji znak pitanja kod desnog krila, tačnije imena koje će zameniti reprezentativca Komora.

Na golu nema dileme, braniće fenomenalni Milan Borjan i od njega će najviše zavisti sigurnost poslednje linije. Zna reprezentativac Kanade kako se igraju ovako veliki mečevi i bio je heroj navijača Crvene zvezde.

Poslednja linija tima neće pretrpeti promene od meča iz Beograda. Desnu aut liniju pokrivaće Marko Gobeljić, levu Milan Rodić, a da ukrote N’Dojea moraće štoperski tandem Miloš Degenek i Nemanja Milunović.

Promena neće biti ni na sredini terena. Napade Kopenhagena zaustavljaće Hose Kanjas, a Španac će morati i da organizuje udare crveno-belih. U tom poslu pomagaće mu Dušan Jovančić, dok će Marko Marin biti zadužen da ofanzivce spoji sa golom ili čak on reši situacije ako mu se ukažu.

Stigli smo i do tog jedinog znaka pitanja, a ono glasi ko će na desni bok? Kandidata su dva, Aleksa Vukanović i Veljko Simić. Napadač koji je stigao iz Kruševca je ove sezone u boljoj formi, ali HotSport smatra da će pre šansu dobiti Simić. Razlog tome su brzina Veljka Simića, ali i činjenica da Vladan Milojević pored Alekse Vukanovića nema više nijednog napadača na raspolaganju, te da će ga možda sačuvati ako zatreba da zameni Ričmonda Boaćija ili zaigra zajedno sa njim. Levo krilo će sigruno pripasti Mirku Ivaniću.

U napadu je sigurno Ričmond Boaći, ‘Delije’ se nadaju da će napadač iz Gane najzad proraditi i zasijati punim sjajem, kao leta 2017. godine.

Projektovani sastav: Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić – Kanjas, Jovančić, Marin, Simić (Vukanović), Ivanić – Boaći.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter