Ženska seniorska reprezentacija Srbije otputovala je danas u Španiju gde će obaviti završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Madridu od 22. avgusta do 1. septembra.

Biće ovo najvažnije žensko takmičenje u 2019, ako se izuzmu Evropske igre na kojima su pravo učešća imale samo kvalifikovane bokserke i to u pet težinskih kategorija. Pored našeg tima, na pripremama u Madridu boraviće još ekipe Mađarske, Francuske, kao i domaćina Španije.


U Madrid je otputovalo pet devojaka i tri trenera. U papir kategoriji (48 kg) boksovaće Sandra Maran (BK Vršac), u muva kategoriji (51 kg) Nina Radovanović (BK Nina Box Team – Beograd), u bantamu (54 kg) Jelena Zekić (ŽBK Šajkaši – Žabalj), u poluvelter kategoriji (64 kg) Aleksandra Rapajić (BK Petrovgrad – Zrenjanin) i u srednjoj kategorji (75 kg) Milena Matović (ŽBK Šajkaši – Žabalj). Sa njima su treneri Stevan Čizmić, Marko Tubić i Darko Radovanović.

– Bokserski savez Srbije je, kao i za sve selekcije u poslednjih skoro dve godine, i za žensku seniorsku reprezentaciju obezbedio kvalitetne uslove za rad, odlazak na pripreme, kao i sve ostalo što je neophodno našim takmičarima. Nakon zajedničkih priprema na Zlatiboru, sada ćemo imati priliku da treniramo sa najboljim bokserkama Španije, Francuske i Mađarske, i da u Madridu dostojno reprezentujemo Srbiju i nadam se ostvarimo zapažen rezultat – rekao je trener reprezentacije Marko Tubić.