0
Domaći fudbal

ASANO: Savo će mi pomoći da budem najbolji golgeter! Evo šta je Japanac rekao o Milanu Stankoviću…

Objavljeno: 11.08.19 u 09:48

Takumo Asano je igrač koga su navijači dugo čekali, ali mu nije trebalo dugo da pokaže da će biti veliko pojačanje za Partizan.

Ušao je u igru u revanšu protiv Malatije, napravio nekoliko odličnih prilika, a kao šlag na tortu došao je pogodak i iznuđeni penal u pobedi crno-belih od 3:1.

Asano je dobio topao prijem od strane navijača, a posle nedelju dana u Srbiji sumirao je utiske u razgovoru za ‘Večernje novosti’. Istakao je da o Srbiji ne zna mnogo, kao i većina japanskih sportista za Srbiju zna preko učinka Dragana Stojkovića Piksija u Japanu.

– Iskreno, nisam znao ništa. Ni o Srbiji, ni o Partizanu, ni o fudbalu ovde. Smatram da je ovo izuzetna prilika za mene, da steknem iskustvo života u nepoznatoj zemlji, Beogradu. Mnogo mi se dopada atmosfera u gradu. Posebno građevine koje reflektuju istoriju. Takvih nema u Japanu, što mi se sviđa i čini Beograd posebnim.  Dragan Stojković je izuzetno poznat u Japanu, igrao je tamo dok sam ja bio dete. Kasnije je postao trener, pa je Piksi jedino što sam znao o Srbiji do sada – istakao je Asano.

Zadovoljan je Japanac prijemom na koji je naišao u novom klubu, istakao je da želi da se oduži donošenjem trofeja i postizanjem golova.

Ističe odličan prijem na koji je naišao u novom klubu, a navijačima želi da se oduži što većim brojem golova.

Imam mnogo ciljeva, pre svega da postignem što više golova za Partizan i što više doprinesem pobedama i u Evropi i u Srbiji, da osvajamo trofeje. Nisam odredio neku cifru, jer uvek volim da pomeram granice. Ako stignem do 20 golova, želeću više. Do sada u sezoni nisam nikad postigao dvocifren broj golova. Voleo bih prvo deset, pa onda da bude 20, 30… Znam da će mi u tome pomoći trener Savo Milošević jer je bio sjajan golgeter. Imam priliku da mnogo naučim od njega – naglašava Asano.

TAKUMO ASANO

Neizbežno pitanje bio je i Milan Stanković. Fudbaler i srpski estradni umetnik fizičkim izgledom i frizurom podsećaju jedan na drugog, a koliko su takvi komentari odjeknuli najbolje govori podatak da fudbalere i pevač sada prate jedan drugog na društvenim mrežama.

Nisam znao ništa o Milanu Stankoviću dok nisam došao. Frizure su nam slične. Ne bih rekao da ličimo, mislim da je on mnogo zgodniji od mene. Volim da pevam, slušam japansku muziku. Znam i za tradiciju da debitant u Partizanu treba da zapeva. Saigrači su me već pitali kad ću da pevam Rekao sam im da me je sramota. Možda se dogodi u Kruševcu… – zaključio je Asano.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stručni štab FK Partizan je dobio pojačanje u svom timu,bivšeg igrača crno-belih Alberta Nađa. Koji će imati ulogu pomoćnog trenera.

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter