0
Evrobasket 2022

HIDO TURKOGLU: Nisam podržao Srbina!

Objavljeno: 10.08.19 u 20:12

Prvi čovek turske košarke pravdao se danas turskoj javnosti optužen da je radio protiv novo-starog predsednika FIBA Evropa Turgaja Demirela.

Naime, javnost u Turskoj optužuje Hida da je neposredno pred glasanje poslao pisma na 49 adresa i tražio podršku za srpskog kandaidata Dejana Tomaševića.

– Ukoliko prevedete to pismo i u njemu pronađete jednu reč kojom favorizujem srpskog kandidata ja ću da dam ostavku. Prilično je jasno da je ovo upereno protiv mene od strane osobe koja ima nekih problema sa mnom. Ali, ja sam čovek koji će tursku košarku uvek staviti na prvo mesto, seniorsku, juniorsku, klupsku i reprezentativnu. Cilj je da u FIBA Evropa bude što više naših ljudi jer će tako i našim timovima biti bolje. Ponavljam, ukoliko sam podržao srpskog ili belgijskog kandidata, odmah ću da dam ostavku – istakao je Turkoglu.

Podsećanja radi Demirel je pobedio u drugom krugu sa glasovima 27 delegata, dok je Belgijanac Siril Kumans imao 23. Prethodno, u prvom krugu je dobio 22 glasa, Kumans 17, a Tomašević 11.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter