0
Evropske lige

FOTO: Liverpool FC

PREMIJER LIGA: Liverpul ubedljiv protiv ‘kanarinaca’ (VIDEO)

Objavljeno: 09.08.19 u 22:54

Na otvaranju nove sezone engleske Premijer lige sastali su se Liverpul i Norič.

Liverpul je odličnom partijom otvorio ovosezonsku Premijer ligu. Nisu se ‘redsi’ mnogo mučili, došli su do ubedljive pobede, a ovu sezonu engleskog šampionata otvorio je auto – gol. 

Domaćin je došao do vođstva augotolom u 8. minutu. Origi je driblao po levoj strani, odlučio je da ubaci loptu pred gol rivala, Henli je bio sam, ali je u pokušaju da izbije loptu jako loše zahvatio i poslao iza leđa svog golmana, Tima Krula.

Igrači Liverpula nisu popuštali u nastavku, Origi je imao priliku, potom i Endru Robertson, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol gostiju. Ipak, to im je pošlo za rukom u 19. minutu. Roberto Firmino je odlično odigrao dupli pas sa Salahom koji je uspeo da uđe duboko u šesnaesterac i raspali u levu stranu za 2:0.

Tri minuta kasnije Timu Puki je imao izglednu priliku, ipak, loše je šutirao, a Alison je lako ukrotio njegov udarac. Strelac 2. gola Mohamed Salah je iz kornera u 28. minutu poslao odličnu loptu u šesnaesterac, najviši u skoku bio je Virdžil van Dajk. Njegov projektil glavom je završio iza leđa Tima Krula.

Nastavili su domaći igrači organizovanom i disciplinovanom igrom u nastavku meča. Nakon jedne akcije Noriča Alison se povredio u 36. minutu, Jirgen klop je na teren poslao Adriana. Trent Aleksandar-Arnold je nakon odlične timske akcije poslao loptu u srce šesnaesterca Divok Origi je sa desetak metara raspalio glavom za novi gol ‘redsa’.

Džordan Henderson i Roberto Firmino su imali dve prilike na početku drugog poluvremena, ali su udarci obojice bili nedovoljno precizni da ugroze gol ‘kanarinaca’. Tri minuta kasnije Salah je izašao pred golmana, ali je bio neprecizan. Moric Lajtner je primio loptu u šesnaestercu, oprobao je udarac, ali mu se isprečila prečka. Emiliano Buendia je proigrao Temu Pukija, koji je izašao jedan na jedan ga golmanom Liverpula, uspeo je da postigne počasni pogodak za Norič.

Premijer liga 1. kolo

Petak

Liverpul – Norič 4:1 (4:0)
(Hanli 7 ag, Salah 19, van Dijk 28, Origi 42 – Puki 64)

Subota

13.30 Vest Hem – Mančester Siti
16.00 Barnmaut – Šefild Junajted
16.00 Barnli – Sautempton
16.00 Kristal Palas – Everton
16.00 Vatford – Brajton
18.30 Totenhem – Aston Vila

Nedelja

15.00 Lester – Vulverhemton
15.00 Njukasl – Arsenal
17.30 Mančester Junajted – Čelsi

Premier league 

FOTO: Liverpool FC

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter