0
Evropske lige

UDAR NA JUVENTUS: Racija policije u Južnoj Koreji zbog Ronalda

Objavljeno: 08.08.19 u 14:20

Južnokorejska policija pretresla je danas kancelariju marketinške agencije u sklopu istrage o prevari, nakon što fudbaler Kristijano Rolando nije igrao za Juventus u prijateljskoj utakmici sa izabranim timom korejske lige.

Utakmica je odigrana 26. jula u Seulu, a navijači su posle toga tužili organizatore, pošto je Ronaldo meč odgledao sa klupe, uprkos tome što su organizatori najavili da je obavezan da odigra najmanje 45 minuta. Prodato je više od 65.000 ulaznica po ceni koja se kretala i do 330 dolara.

Organizator utakmice bila je marketinška agencija Fasta, koja je posle današnje racije saopštila da će u potpunosti sarađivati sa policijom tokom istrage, kako bi se otklonile sve sumnje.

Takođe, ta agencija navela je da je podnela žalbu Juventusu zbog kršenja ugovora. Trener Juventusa Mauricio Sari rekao je posle utakmice da je Ronaldo ostao na klupi zbog bolova u mišićima.

Cela situacija naštetila je reputaciji Juventusa u Južnoj Koreji. Čelnici K lige su poslali žalbu crno-belima, koji su kasnili sat vremena na utakmicu, zbog čega je odložen početak, ali i otkazano potpisivanje autograma sa navijačima.

Predsednik Juventusa Andrea Anjeli odbacio je optužbe o nepoštovanju i nepravilnostima. U svom odgovoru, čelnici K lige naveli su da je Juventus ‘besraman’, optužili torinski klub za veliku prevaru i zatražili su izvinjenje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter