0
Košarka

PEH ZA FRANCUZE: Tom Ertel ne ide na Mundobasket!

Objavljeno: 07.08.19 u 18:28

Iako smo se svi nadali da je povredama došao kraj i da ćemo videti najbolje košarkaše na predstojećem Mundobasketu u Kini, pristigla nas je još jedna tužna vest. Plejmejker francuske reprezentacije Tom Ertel zadobio je povredu kolena i neće biti na raspolaganju selektoru Vinsentu Koleu. Sve ovo potvrdio je Košarkaški savez Francuske.

Ertel je osetio bol tokom priprema sa reprezentacijom za Svetsko prvenstvo i odmah otputovao u Barselonu na medicinski pregled da se vidi u čemu je zapravo problem. 

Otkriveno je da Francuz ima problem sa tetivom i da će zbog toga morati da odmori nekoliko sedmica, što automatski isključuje mogućnost učestvovanja u Kini.

Francuska je tako na mestu plejmejkera ostala sa Andru Albisijem Frankom Ntilikinom. Iako su francuzi ostali bez Ertela, imaju mogućnost da sa Nandom de Kolom stvore jaku grupu koja će biti neustrašiva u svakom pogledu.

Pored ove trojke, tu su još  igrači poput Rudija GoberaEvana FurnijeaNikole BatumaAdrijana MoermanaVensana Poarjea i tako dalje.

I pored odustajanja Ertela, ‘trikolori’ će imati jak tim.

Autor – Lazar Kuzmanović

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter