1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

MILOŠEVIĆ PRED NAJVAŽNIJI MEČ DO SADA: Iskoristićemo svoje prednosti, imamo samo jedan problem…

Objavljeno: 07.08.19 u 13:10

Partizan sutra od 21 sat igra prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Malatije u Beogradu, a trener Milošević ima problema sa kadrovskom slikom.

Savo Milošević je u uvodnom izlaganju na konferenciji za medije u Humskoj istakao da ga jedino brine povreda Nemanje Miletića, koji čini sve kako bi se oporavio za sutrašnji meč, najvažniji u dosadašnjem toku sezone.

– U najkraćem, stalno ponavljam pre ovih utakmica da je najbitnija stvar da su svi zdravi. Imamo jedan problem koji pokušavamo da rešimo i to je najveća nepoznanica za sada. Ako stavimo po strani tu povredu Nemanje Miletića, svi ostali igrači su spremni. Pokušavamo da iskoristimo sve ono što bi moglo da nam donese prednost u odnosu na rivala. Suština svakog početka sezone je da se podiže forma, i mi to činimo na početku, kroz utakmice u Superligi i Evropi. Tu možda vidim još jednu prednost u odnosu na našeg rivala, jer je naša sezona počela ranije u odnosu na njih, koji startuju tek 18. avgusta – rekao je Milošević.

Turski tim je bio na njegovom ‘skeneru’ i imao je dosta reči hvale za tim iz istočne Anadolije.

– Počeli smo da pratimo Malatiju onog trenutka kada smo saznali da je naš budući protivnik…Raspolažemo sa svim informacijama koje će nam pomoći da ostvarimo rezultat. Ovo je od ogromnog značaja za naše klubove, da ne ulazim u priču koliko znači i finansijski. Ovo je možda najbitnija utakmica koju igramo u prvom delu sezone, praktično do decembra. Malatija je tipičan predstavnik turskog fudbala. Ekipa sa dosta kvalitetnih stranaca, koja poseduje veliki kvalitet. Često se dešavalo u ligaškim takmičenjima i kvalifikacijama da dobijete protivnike koji su tu preko kupa ili finala kupa, ali Malatija je bila peta u ligi, ispred Bešiktaša. Fenerbahčea. Ekipa koja je pokazala konstantnost tokom cele sezone – kaže Milošević.

Sa druge strane, smatra da će ovo biti za Partizan najveći test od početka sezone.

– Ovo će do sada biti najbolji test koji smo imali. Dosadašnji protivnici nisu uspeli u velikoj meri da nas ugroze. Neću se vraćati na priču o teškoćama ovakvog načina priprema. Još nismo završili prelazni rok. Ja verujem da će ova ekipa igrati 30-40 odsto bolje, ali za to treba vreme do septembra, pa i do decembra. Nadam se da sutra možemo, kao i bezbroj puta do sada izvučemo maksimum i nadamo se da će to biti dovoljno protiv Malatije – kaže Savo.

Milošević nije želeo ni za pedalj da odstupi od svog stava da ne iznosi igrače koji će početi utakmicu, ali je nagovestio da će Takuma Asano biti u konkurenciji, kao i da je već spremna zamena ukoliko Miletić ne bude mogao da nastupi i da je jedan od kandidata Periša Pešukić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter