0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

NENAD MILIJAŠ ZA HS: Radio sam sa Solbakenom u Vulvsu, on menja igrače, ali ne i uloge…

Objavljeno: 06.08.19 u 11:12

‘Uspon Kopenhagena je vizija Stalea Solbakena i selekcija igrača, imaju usađen stil, a mi bi trebalo da budemo strpljivi i oprezni – jasan je bivši kapiten Crvene zvezde.

Imao je priliku Nenad Milijaš, aktuelni saradnik u stručnom štabu Vladana Milojevića, da se u Engleskoj upozna sa stilom rada Stalea Solbakena, trenera Kopenhagena koga smatra kao najvažniju kariku rivala iz Danaske. Bivši kapiten Crvene zvezde smatra da srpski šampion mora da bude na visokom nivou, a da su onda sanše u dvomeču dobre za prolaz.

– Respekt postoji, a u prethodne dve sezone ovaj tim je pokazao da ima recept i trebalo bi da budemo strpljivi i oprezni. Oni su ukonponovan tim, stil retko menjaju i pokušaće da nametnu svoj ritam – kaže za HotSport, Nenad Milijaš.

Saradnja sa Solbakenom je bila pred kraj misije veziste u Vulvsu.

– Pre sedam godina je Solbaken mesec dana imao ulogu menadžera. Nije odustajao od svoje vizije tima, a da je uspešan pokazuje uspon Kopenhagena. Dobro selektira tim i trener je koji voli taktiku i igru na rezultat bez mnogo rizika. Uvek spremi dve ili tri opcije, koje menja u zavisnosti od rezultata.

Njegovo pravilo je da u timu uvek ima dva klasična napadača.

– Sve je stvar procene, ali posmatrajući godinama unazad njihov sistem je 4-4-2. Menjaju se imena, uloge ostaju iste i naš fokus mora da bude maksimalan, pogotovo ako od starta priliku dobije Ndaje. Moramo suziti prostor da nemaju priliku iz kontranapada da ugroze Borjana. Znaju iz dva poteza da matiraju rivale – rekao je Milijaš.

Pored dobre defanzive postoji jasan plan „napada“ na rivala.

– Neke stvari smo uvežbavali, a najbitnije je da momci znaju kada treba da se stane na loptu, da se bore kao u svim evropskim mečevima i da veruju u sopstveni kvalitet. Ovde će odlučivati nijanse, a sve treba podrediti rezultatu.

Nenad Milijaš smatra da je Kopenhagen slična ekipa Salcburgu.

– Neka na kraju ishod bude isti i da Zvezda prođe. Svaka ekipa ima vrline i mane, a na nama je da budemo jaki sa jasnim planom da dođemo i do minimalne prednosti, mada će se sve rešavati u revanšu.

Na kraju Milijaš potpuno veruje u dojučerašnje kolege.

– Vidim da imaju veliku želju, da jedva čekaju da izađu na megdan. Mnogo im znači podrška sa tribina i daće sve od sebe da pokušaju da ispišu još jednu uspešnu stranicu u istoriji Zvezde. Put im je dobro poznat – poručio je na kraju Milijaš.

Zapratite najbolju sportsku instagram stranicu HotSport – saznajte sve vesti o Zvezdi i Partizanu

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter