Sjajne vesti za vaterpolo u Srbiji!  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa predsednikom VSS Viktorom Jelenićem, na osnovu višedecenijskih vrhunskih rezultata vaterpolo reprezentacije i klubova, predložio je a Vlada Srbije prihvatila da finansijski pomogne rad srpskih klubova.

Ovo se nikada nije dogodilo da država sistemski pomogne vaterpolo u Srbiji, pa je to naročito radovalo predsednika VSS Viktora Jelenića.


“Imali smo sjajan sastanak i predsednik je razumeo u kakvom su položaju klubovi. Kako su oni svojim kvalitetnim radom garant budućih uspeha reprezentacija prihvatio je odmah naš predlog da država pomogne rad klubova” kaže Jelenić. 

Novčana sredstva će dobiti 23 muška kluba ( učesnici Regionalne lige, Prve i Prve B lige ) i šest ženskih klubova.

“Da ne bude zabune tačno će se znati na šta se sredstva odnose. Klubovi će potpisati ugovor sa savezom, pravdaće sredstva koja će biti namenska, za igrače, trenere, putovanja… Neće biti bacanja u bunar i savez i ja kao predsednik smo garant namenskog trošenja sredstava. Svaki klub će dobiti deo sredstava u zavisnosti od ranga takmičenja. Davaće se u četiri rate i klubovi će biti dužni da posle svake opravdaju potrošeni novac. Takođe deo novca će ostati i za akcije saveza.”

Drugim rečima, ono što je država, kroz ministarstvo omladine i sporta, za savez, to je sada država, kroz Vaterpolo savez, za klubove.

Podsetimo da je na inicijativu predsednika Vučića, prošle godine, posle osvajanja evropskog zlata Vlada Srbije pomogla da se savez reši velikog duga.

“Predsednik zna koliko je vaterpolo trofejni sport i u toj činjenici se ogleda njegova želja da nam pomogne. Klubovi su u krizi i država je na ovaj način pokazala koliko želi i koliko može da učestvuje u što boljem funkcionisanju. Zaista zbog ovog ali prošlogodišnjeg gesta dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Vučiću.”

Druga vest sa sastanka je izgradnja bazena u Beogradu.

“I tu smo dobili apsolutnu podršku predsednika. O tome se već pričalo, sada smo u fazi projekta. Mislim da će se novi objekat ,prvi posle 40 godina, izgraditi na Novom Beogradu ali još malo strpljenja i sve će biti poznato. Moram da kažem i da savez podržava mere grada prema SC „Milan Gale Muškatirović“ jer je u interesu i građana i sportista” završio je Viktor Jelenić. 

Autor – Lazar Kuzmanović