0
Evrokupovi

BOJAN ĐORĐIĆ: O lobu protiv Odenzea pričaću unucima…

Objavljeno: 05.08.19 u 19:07

Dvomeč sa Kopenhagenom mogao bi Crvenoj zvezdi da donese treću uzastopnu jesen u Evropi, a pred treći evropski korak savete crveno-belima dao je nekadašnji ofanzivac Bojan Đorđić.

– Uveren sam da možemo da ponovimo uspeh iz prethodne sezone. Ne smemo se zadovoljiti jednom godinom u Ligi šampiona i pobedom nad Liverpulom. Već je osetan efekat učešća u Evropi i jasno je da moramo da nastavimo u istom smeru. Sposobni smo da savladamo Kopenhagen, a onda i da vratimo dug Švajcarcima. Neophodno je da podržimo naš tim. Igrači osete energiju sa tribina i moramo da budemo uz njih – istakao je Đorđić.

U bogatoj fudbalskoj biografiji Đorđić je imao priliku da igra u Danskoj, a svoja iskustva nesebično je podelio.

– Danci su uvek bili fudbalska institucija na Skandinaviji i igrali su uvek drugačije od Šveđana, Finaca i Norvežana. Dok su ostali pažnju usmerili ka engleskom stilu fudbala danci su gledali ka Nemačkoj pa ih umesto dugih lopti krasi pas igra ukrašena driblinzima – naglasio je Đorđić i dodao:

– Kopenhagen je domanantan u domaćem šampionatu, osvojio je šest titula u poslednjih deset godina. Sa klupe ih predvodi sjajni trener Solbaken koji preferira formaciju 4-4-2, ali neretko zna da taktiku prilagodi rivalu pa u Evropi neretko igraju zatvoreno čekajući kontru.

Bivši ofanzivni vezista ostavio je trag u crveno-belim redovima upravo protiv Danaca, prelepim pogotkom u dvomeču sa Odenzeom.

– Period proveden u Zvezdi mi je najlepši u životu. Veliki sam zvezdaš i zadovoljstvo mi je što sam uspeo da ponovim uspeh mog oca. Dok sam bio u Zvezdi osvojili smo duplu krunu, a postigao sam i gol u Evropi. Prepričavam taj pogodak, o lobu protiv Odenzea pričaću i unucima. Na svakie 2-3 godine se odmaknem još pet metara, pa sad govorim da sam mrežu zatresao sa 45 metara. Nadam se da će kao i meni i aktuelnim prvotimcima susret sa Dancima ostati u lepom sećanju – kroz osmeh je rekao Bojan Đorđić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter