in ,

SP ZA JUNIORE U TOKIJU: Četverac prethodnica olimpijcima

FOTO: VSS

Naš čamac na stazi na kojoj su dogodine borbe za olimpijsku slavu.

Od 7. do 11. avgusta u Tokiju se održava 53. svetski juniorski šampionat. Biće to peti put uzastopce, a dešavalo se i ranije, da su veslačke nade prethodnica olimpijcima, budući da su sledeće godine u prestonici Japana Igre 32. olimpijade.

I naše najbolje veslače očekuju bitke za olimpijske karte, već na Svetskom seniorskom prvenstvu u Lincu (25. avgust – 1. septembar), a o iskustvima sa staze govoriće im juniorski četverac u sastavu Nikola Soldatović (Smederevo), Nikola Kolarević (Grafičar), Slavko Savić (Crvena zvezda), koji je lane u češkim Račicama bio u dubl skulu, i Dušan Stefanović (Danubijus 1885), jedini srpski čamac u Tokiju. S njima je trener Aleksandar Smiljanić.

Žreb je u utorak, 6. avgsuta, u 15 časova po lokalnom (8 č po našem). Prijavljeni su i četverci Španije, Velike Britanije, Nemačke, Grčke, Italije, Rumunije, Indije, Australije i SAD.

Dve kvalifikacione trke su u četvrtak, u 3.10 i 3.15 po našem, a repesaž sutradan u 3.05. Polufinalne trke u ovoj disciplini nema. B finale je u subotu, u 4.05, a finale u nedelju u četiri sata.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

HRVAT IZ KOPENHAGENA: Igrao sam protiv Partizana, čuo sam za Zvezdin tunel, ali mene to ne zanima!

PRED MUNDOBASKET: Prvi veliki rival Srbije u problemu, jedan od glavnih igrača je operisan!