0
Auto Moto

FORMULA JEDAN: Hamilton pokorio Hungaroring!

Objavljeno: 04.08.19 u 17:40

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je trke za Veliku nagradu Mađarske, Britanac je iza sebe ostavio Maksa Ferštapena.

Britanac je neuništiv. Luis Hamilton zabeležio je osmu pobedu u 12 trka ove sezone. On je po sedmi put trijumfovao u Mađarskoj na stazi Hungaroring.

Mercedes je imao odličnu strategiju, u pravo vreme je aktuelni šampion otišao drugi put u boks, pa je u samoj završnici pretekao Maksa Ferštapena u Red Bulu.

Ferštapen je prvu trku koju je krenuo sa pol pozicije završio na drugoj poziciji, a na postolju se našao i Sebastijan Fetel u Ferariju.

Iza njih su kroz cilj prošli Šarl Lekler, Karlos Sainc, Pjer Gasli, Kimi Raikonen, Valteri Botas, Lando Noris i Aleksander Albon…

Posle 12. trke ove sezone Hamilton je vodeći u generalnom plasmanu sa 250 bodova. Iza njega je timski mu kolega Valteri Botas sa 188, dok je na trećoj poziciji Maks Ferstapen sa 181.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter