0
Domaći fudbal

ZVEZDINA DECA KAO BARSA: Ubedljiva pobeda nad večitim rivalom začinjena prelepim pogotkom (VIDEO)

Objavljeno: 03.08.19 u 23:02

Na ovosezonskoj premijeri, u utakmici protiv Partizana, kadeti Crvene zvezde su pružili fenomenalnu partiju, ostvarili ubedljivu pobedu i na najbolji mogući način pokazali svoj raskošni talenat pred domaćom publikom.

Učenici Marka Neđića su od prvog sudijskog zvižduka ušli čvrsto i odlučno u utakmicu. Već u 7. minutu, Stanković je poslao sjajnu loptu u prostor Bačaninu koji je izašao sam pred golmana, našao se u stopostotnoj prilici, ali je šutirao pored gola. Tri minuta kasnije, ponovo je Stanković bio kreator opasnog napada Zvezdinog tima i odigrao dobru loptu Kneževiću koji je bio izblokiran.

Treći put uzastopno glavobolje gostiju počele su od Stankovićevog proigravanja, odigrao je pas za Kneževića koji je poslao preciznu loptu sa 18 metara u golmanov dalji ugao, i u 15. minutu doveo ekipu do vođstva. Nakon toga je usledio nešto mirniji period igre, sve do 34. minuta kad je glavni akter prvog poluvremena kadetskog derbija, Nikola Stanković postigao “gol za špice”.

Hitri ofanzivac je primio loptu na 25 metara od gola, niko od Partizanovih igrača nije izašao u blok, što je Stanković iskoristio i poslao pravi projektil u gol večitog rivala. Zvezdini biseri su mogli da povećaju vođstvo u 42. minutu kada je Bačanin dobro šutirao iz okreta, ali golman Partizana je uspeo da odbrani taj udarac.

Drugo poluvreme je počelo vrlo mirno, bez previše prilika i uglavnom se igralo na sredini terena. Bilo je tako sve do 76. minuta, kada su kombinovali Lazetić i Jovan Mituljikić, a napadač rođen 2004. godine i sin bivšeg fudbalera Crvene zvezde, Nikole, sjajno je proturio loptu kroz noge jednom defanzivcu Partizana i potom rutinski matirao golmana šutem u dalji ugao.

Razigrani biseri rođeni 2003. godine mogli su da uvećaju prednost i pet minuta kasnije, kada je Petrović dugom loptom pronašao raspoloženog Mituljikića koji je odigrao povratnu loptu za svog kapitena, čiji udarac je uspeo da zaustavi golman gostiju. Tačku na ovaj susret stavio je Mateja Bačanin u 88. minutu kada je posle lepe akcije Brankovića i Đurića, natrčao na odbijenu loptu i postavio konačan rezultat.

Crvena zvezda- Partizan 4:0 (2:0)

Gledalaca: 1500.

Sudija: Lazar Lukić.

Strelci: Knežević u 15, Stanković u 34, Lazetić u 76. i Bačanin u 89. minutu.

Crvena zvezda: Ćopić, Lazić (od 73. Radojević), Petrović, Krstić, Đurić, Miletić, Ćurić (od 64. Lazetić), Stanković (od 82. Ramović), Knežević (od 46. Branković), Bačanin, N. Mituljikić (od 64. J. Mituljikić).

Partizan: Gočmanac, Bojat, Jevtić, Stanković, Obradović, Đorđević, Mićić, Petrović (od 75. Krsmanović), Krstić, Čermelj (od 78. Subotić), Ostojić.

Žuti karton: Čermelj (Partizan).

FOTO: Fk Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter