0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/MiroslavTodorović

KVALIFIKACIJE ZA LE: Partizan ‘upalio’ tek u drugom poluvremenu, debitantski gol mladog Stevanovića (VIDEO)

Objavljeno: 01.08.19 u 22:54

Partizan je u Beogradu pobedio Konahs Ki sa 3:0 (0:0) i overio plasman u treće kolo kvlafikacija za Ligu Evrope.

Zvižduci na poluvremenu urodili su plodom, fudbaleri Partizana probudili su se na vreme, naćeli, a onda i ‘smrtno ranili’ polu-profesionalni tim iz Velsa – 3:0. Utakmicu je obeležio mladi Stevanović koji je postigao svoj debitantski gol sa svega 16 godina.

Mučio se Partizan u prvih 45 minuta, prvu šansu imao je već na startu kada je Tošić sjajno uposlio Sadika, a ovaj sa 11 metara promašio ‘zicer’. Nigerijac je mogao do gola i u 22. minutu, ali je prilično bio neprecizan. Poslednju šansu u prvom poluvremenu Partizan je imao u 44. minutu kada je golman Konahsa Bras napustio gol liniju, izašao na skoro 25 metara od gola, Sadik imao praznu mrežu, ali sa velike udaljenosti nije dobacio do gola, intervenisala je odbrana Velšana.

Navijači su izabranike Save Miloševića u svlačionicu ispratili zvižducima, a to kao da je probudilo crno-bele. Već u 49. minutu je Pavlović šutirao sa pet metara, ali je Bras odbranio. Partizan je u 54. minutu poveo, Tošić je povukao brzu kontru, Suma pokupio loptu, ušao u kazneni, vratio je do Bambija, a ovaj pogodio – 1:0.

Veliku šansu Sadik je imao u 61. minutu, nanizao je Nigerijac nekoliko defanzivaca Konahsa, ali je njegov šut izblokiran, ublažen i izbačen sa gol inije. Njega danas nije hteo gol.

Crno-beli su u 69. minutu stigli do drugog gola. Suma je sjajno spustio loptu do rezerviste Ožegovića, ovaj se zagradio kao sidraš u vaterpolu, okrenuo i iz peterca pogodio za 2:0.

Samo dva minuta kasnije novi gol ‘parnog valjka’. Šansu od Save Miloševića dobio je sa klupe 16-godišnji Stevanović, a sjajan potez napravio je kod gola. Primio je loptu sa leve strane, potom ‘biciklicom’ je izlomio čuvara, šutirao u bliži ugao za debitantski gol – 3:0. Ovim lepim potezom bisera srpskog fudbala stavljena je tačka na ovaj meč, jer su crno-beli kasnije spustili ritam.

Rival Partizana u trećem kolu kvlafikacija za Ligu Evrope je Malatija 8. avgusta u Humskoj.

PARTIZAN – KONAHS KI 3:0
/Tošić 54, Ožegović 70, Stevanović F. 72/

Stadion: Stadion Partizana
Gledalaca: 15.000
Sudija: Luis Godinjo (Portugal)

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Brežančić (od 73. minuta Urošević)- Zdjelar, Šćekić – Tošić (od 64. minuta Ožegović), Suma, Ivanović (od 46. minuta Stevanović F.) – Sadik.
KONAHS KI (4-1-4-1): Bras – Dizni, Roberts, Horan, Holms – Herison (od 63. minuta Vinjal) – Insal (od 82. minuta Bakare), Moris, Oven, Pul – Vajld (od 73. minuta Farguharson).

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter