3
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Zvezda poražena u Helsinkiju, ali je ‘zlata vredan’ gol Jovančića doneo prolaz (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.19 u 19:49

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, iako su u revanšu protiv Helsinkija poraženi sa 2:1 (0:0).

Crvena zvezda je u prestonicu Finske donela velikih 2:0 i, prema tradiciji, gotovo uvek je takva zaliha bila dovoljna za prolaz dalje. Tako je bilo i ovog puta, iako nije bilo prijatno dok konačno nije postignut prvi gol u gostima u ovim kvalifikacijama.

Sam meč imao je uvertiru tako što su dvojica Albanaca došli među srpske novinare sa zastavama Albanije i Kosova, te su u čak i vređali gostujuće predstavnike medija i provocirali zvezdaše.

Ipak, brzom reakcijom policije i redara njih dvojica su uklonjeni sa tribine i stadiona.

FOTO: HOTSPORT

U prvom poluvremenu nismo gledali preterano zanimljiv duel, što je rezultovalo da ne bude golova, a ni puno šansi pred golom oba čuvara mreže.

Sve vredno pomena na ovoj utakmici odigralo se u prvih 10 minuta drugog poluvremena. Tada su postignuta dva gola, po jedan na svakoj strani, i što je najvažnije – Zvezda je tada uradila najveći posao u ovom dvomeču.

Tek se lopta zakotrljala sa centra i igrači Helsinkija odmah su stigli do gola. Bio je to solo prodor Sebastijana Dalstroma, koji je sve sam uradio.

Odlično je driblingom izbacio iz ravnoteže Srđana Babića, namestio se na levu nogu i pogodio mrežu Milana Borjana.

Međutim, nepunih 10-ak minuta kasnije Dušan Jovančić je pogodio za 1:1. što se ispostavilo krucijalnim za ishod dvomeča.

Posle majstorskog dodavanja Marina, levom nogom je šutirao, a lopta zakačila nekog igrača u bloku i odsela u mreži.

Taj momenat kao da je ‘ubio moral’ domaćim igračima, budući da je HJK-u bilo potrebno da postigne još tri, tačnije ukupno četiri. U tome nisu uspeli, ali uprkos tome što su u narednih pola sata ‘jalovo’ napadali, uspeli su u nadoknadi vremena da stignu do ‘Pirove pobede’.

Filip Stojković je zaspao, Riski mu je uleteo iza leđa i drugi put matirao Borjana za konačnih 2:1 za Helsinki.

Zvezda je ipak prošla dalje, sa ukupnih 3:2 i sada se okreće, najverovatnije Kopenhagenu, koji bi trebalo večeras da završi posao protiv TNS-a iz Velsa (u prvoj utakmici slavio sa 2:0 u gostima).

Helsinki – Crvena zvezda 2:1 (0:0) – prvi meč 0:2
(Dalstrom 46, Riski 90+2 – Jovančić 56)

Stadion: Telia 5G Arena u Helsinkiju
Sudija: Alain Bieri (Švajcarska)

HELSINKI: Rudakov – Alho, Obilor, O´Šonesi, Rafinja (od 66. Luiz) – Para Sinistera, Kairinen – Riski, Dalstrom, Mensah – Tarasov (od 46. Vajrinen). Klupa: Usitalo, Luiz, Toivomaki, Pelvas, Vajrinen, Vananen, Zeneli.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Babić, Milunović, Rodić – Jovančić, Kanjas – Ben, Marin, Jevtović (od 75. Ivanić) – Boaći (od 55. Pavkov). Klupa: Popović, Degenek, Pankov, Vulić, Ivanić, Pavkov, Simić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

3 Komentara

  1. Ovi jedva prodjose Helsinki, sledecu ispadaju iz evrope, bruka i sramota za nas fudbal. U JSL da im nije po nekih sudija i tu bi bili razmontirani, ali dolazi im to , ne moze se veciti vek provlaciti, naplata namestanja dolazi, katanac na vrata im najbolji lek, pozdravcic.

    0
    0
    Odgovori
  2. Bruka i sramota kakoav je odnos pojedinih igrača Zvezde prema igri u evropskoj utakmici.Stojković svojim nonšalantnim odnosom nije zaslužio ni da gleda utakmicu a kamo li da bude starter.Igrači su umišljeni naduvani,puni zamozadovoljstva,treba im pravi psiholog da ih prizemlji.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter