4
Domaći fudbal

FOTO: screenshot

UEFA ‘KALKULATOR’: Srbija rapidno napreduje na rang listi, Hrvati iza nas, ali…

Objavljeno: 29.07.19 u 12:25

Veliki uspesi pre svega Crvene zvezde prethodne dve godine, ali i Partizana pre dve godine, to jest Spartaka proše i Čukaričkog ove godine guraju srpski fudbal ka vrhu UEFA rang liste.

Sjajan start sezone za klubove iz Srbije. Naš klupski fudbal se za sada nalazi na 17. mestu UEFA rang liste ispred Hrvatske. Za to su zaslužni za sada pre svega Crvena zvezda i Čukarički, ali prvu pobedu ovog leta ‘upisao’ je i Partizan.

Tako je Srbija pretekla Hrvatsku i sada je 17. mesto, a cilj je do leta 2021/2022 doći do pozicije 15. To izgleda lako, ali nije…

Jesmo pretekli Hrvate, razlog tome je blamaža Hajduka iz Splita, iako se ruku na srce nije proslavio ni naš Radnički iz Niša. Razlog bolje pozicije je taj što je Dinamo Zagreb odigrao tek jedan meč, baš kao i Osijek u kvlafikacijama za Ligu Evrope. Rijeka se uključuje u takmičenje tek od trećeg kola kvalfikacija kao osvajač Kupa Hrvatske. Sreća je ta da je Osijek poražen od CSKA iz Sofije i značio bi nam uspeh Bugara.

Iza nas je Škotska koja će teško moći da nas stige, to jest klubovi iz ‘zemlje suknjica i gajdi’ sve nade polažu samo u Seltik. Švajcarska je sada iz nas, a prate nas još Norveška i Škotska.

Ispred su Grčka, Kipar, Danska i Čehka koje ćemo teško stići, ako se po jutru dan poznaje.

0
0

4 Komentara

  1. Kipar je 15,ako oni loše prođu u kvalifikaciijama možda ih stignemo, ako bar Partizan ili Čuka uđu u LE…
    15 mesto jako bitno ove godine jel će države ispod 15 mesta(sezona 2021/2022) imati 3 predstavnika u kval. za LE2, a do 15 dve ekipe u kval. za LŠ i 3 u kval. za LE

    0
    0
    Odgovori
  2. Objektivnogovoreci, jedini pravi i koliko toliko siguran nacin da udjemo medju prvih petnaest fudbalskih nacija po kljucnom klupskom koeficijentu je da i nasa drzava ucini koji korak u korist te ideje. Ne moze se samo cekati, onda cemo cekati doveka. Mora se dati i finans.podrska klubovima koji idu u Evropske kvalifikacije, npr. svim klubovima dati po jedno-do dva milionceta u evrima da pojacaju timove i da te novce vrate u anredne dve-tri godine. I uvek tako, sve dok klubovi ne ojacaju tako da mogu sami da na osnovu sopstvene fn. snage drze evropski nivo. Srbija po potencijalu fudbalskom sigurno zasluzuje to 12-15 mesto, ali nasi klubovi ne mogu to uraditi sami bez podrske drzave. Najlakse je sa strane pricati i slavodobitno nuditi narodu pomazanije o lepoti ovogsveta. Vucicu, privatizacija (nema da ne moze, moze jer mora!), i pomoc klubovima koji idu u Evropu.

    0
    0
    Odgovori
  3. Kako TRENUTNO stvari stoje na kraju ove sezone se brise Zvezdina nula kada nije ucestvovala, sto daje nadu da nasa 3 kluba mogu ove godine da pokupe neki bod vise. Nada da ce Grci srozati svoj koeficijent a mi povecati je TRENUTNO realna. Drugi su za sada ne dodirljivi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter