0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KKCZ

RAŠKO KATIĆ REKAO ‘DOSTA’: Otišao u penziju, prisetio se prelaska iz Partizana u Zvezdu i derbija za kojim najviše žali

Objavljeno: 28.07.19 u 23:30

Bivši reprezentativni centar, ali i igrač oba ‘večita’ rivala, odlučio je da u 39. godini ode u košarkašku penziju.

Posle Ergonoma, Tubingena, Hemofarma, Partizana, Crvene zvezde, Saragose, Ostendea i Šarlroa – Raško Katić je odlučio da završi svoju profesionalnu karijeru.

On je u izjavi za košarkaški portal ‘Basketballsphere’ otkrio da je došao kraj i čak govorio o razlozima zbog kojih je ‘okačio patike o klin’.

– Ove godine sam odlučio da definitivno prekinem profesionalnu karijeru. To je bilo uslovljeno raznim faktorima, ponajviše činjenicom da imam trojicu sinova, od kojih dvojica idu u školu i nemam više snage, a ni želje da menjam sredinu i krećemo sve iznova. Mislim da je 39 godina sasvim pristojno vreme da se prestane – rekao je Katić.

U tom intervjuu se osvrnuo i na svoj direktan prelazak iz Partizana u Crvenu zvezdu 2012. godine.

– Nikada, apsolutno nikada, nisam osećao nikakav strah. Kada sam dobio poziv menadžera sa ponudom Partizana, bio sam iznenađen zbog prethodne turbulentne sezone i okršaja između ta dva tima, međutim nikada uplašen. Prijalo mi je što jedan tako ozbiljan tim, evroligaški, sa takvom istorijom želi mene u sastavu. Kasnije, kada sam odlučio da pređem u Crvenu zvezdu, ne mogu da kažem da sam imao većih neprijatnosti, sve je to bilo u granicama uzavrele krvi koju naš narod poseduje. Razumem strast i poštujem je, samo ne treba preći u fanatizam.

Posebno svetla tačka u njegovoj karijeri je osvojeno srebro na Mundobasketu 2019. godine u Španiji.

– Celokupne dve godine kada sam nastupao za reprezentaciju su za mene više nego značajne. Ja sam Srbin, Šumadinac i za mene je jako bitno da na neki način mogu da služim zemlji. Srebro je bilo početak dominacije Srbije. I za mene predstavlja neverovatnu čast i sreću što sam bio deo toga.

Otkrio je i za čime najviše žali u karijeri, a tiče se upravo duela dva naša najveća kluba.

– Ima. Najteže mi je pao poraz od Partizana u ABA ligi u finalu u Laktašima, ne zbog činjenice da sam igrao u protivničkom timu pa zbog neke osvete, jer toga stvarno nije bilo ni u tragovima, već zbog činjenice da smo na poluvremenu vodili i imali jako dobru situaciju. Taj poraz mi je definitivno ostao urezan kao najteži – istakao je Katić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter