0
Fudbal

SUPERLIGA KINE: Kandidat za titulu posrnuo u Žengžou, Piksijev tim opet priredio goleadu – i izgubio

Objavljeno: 27.07.19 u 15:52

Odigrana je prva polovina 20. kola kineske Superlige i svi domaćini su bili sigurni na svom terenu.

Najveću pažnju privukao je meč koji je drugoplasirani Peking Žuan igrao na gostovaju ekipi Đenan Đanijea. Pobeda je bila imperativ za tim iz prestonice, ali su doživeli težak udarac i poraz.

Domaćin je slavio trijumf minimalnim rezultatom, a junak te pobede je Ohandža, koji je u 42. minutu postigao jedini gol na meču.

Iako nije privlačio toliko ‘svetla javnosti’, daleko zanimljivije je bilo u okršaju Šangaj Šenhue i Gvangžu R&F-a, našeg trenera Dragana Stojkovića i defanzivca Dušana Tošića.

Nekako smo navikli da gledamo goleade kada igra Piksijev tim, a tako je bilo već u prvom poluvremenu. Zahavi je doveo R&F u vođstvo već u petom minutu, ali je kapiten domaćeg tima Moreno sa dva gola u 13. i 19. minutu ubrzo preokrenuo rezultat.

Egal je ponovo doneo Čugui četiri minuta pre odlaska na odmor, ali se tim Gvangžua raspao u nastavku. ‘Krivac’ je bio Kim Šin-Vuk, koji je postigao tri gola za 18 minuta, doneo ogromno vođstvo od 5:2 i tako potpuno slomio otpor Piksijevog tima, a na kraju je samo poraz umanjio Saba u trećem minutu nadoknade.

I ostali domaćini su bili uspešni. Hebei je bio ubedljiv protiv Čongkvil Lifana trijumfom od 3:0, uz dva gola Markaa u 36. i 51. minutu, dok je jedan postigao Vang.

U četvrtom meču današnjeg programa Dalijan Đifang je odbranio svoj teren ‘minimalcem’ protiv Šandong Lunenga. Jedini gol za domaće dao je Boateng u 20. minutu susreta.

Superliga Kine, 20. kolo:

Subota

Hebei – Čongkvin Lifan 3:0 (1:0)
(Markao 36, 51, Vang 59)

Dalijan Đifang – Šandong Luneng 1:0 (1:0)
(Boateng 20)

Đenan Đanije – Peking Žuan 1:0 (1:0)
(Ohandža 42)

Šangaj Šenhua – Gvangžu R&F 5:3 (2:2)
(Moreno 13, 19, Šin-Vuk 58, 60, 76 – Zahavi 5, Čugui 41, Saba 90+3)

Nedelja

13.35 Gvangžu Evergrande – Peking Rene
13.35 Đangsu Suning – Šenžen
13.35 Tjanđin Tjanhai – Tjanđin Teda
13.35 Vuhan Zal – Sangaj SIPG

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter