0
Domaći fudbal

FOTO: FK ČUKARIČKI

MILADIN STEVANOVIĆ: Tražiće se karta više, biću najveći navijač Čukaričkog!

Objavljeno: 27.07.19 u 17:47

Krajem prošle sezone, u meču protiv kruševačkog Napretka koji je Čukarički ubedljivo rešio u svoju korist (5:2), povredio se mladi reprezentativac Srbije Miladin Stevanović.

Ispostavilo se da su stradali prednji ukršteni ligamenti, a prema prvim prognozama pominjana je pauza između šest i devet meseci.

U klubu se reagovali na najbolji mogući način, Stevanović je operisan u Rimu u klinici čuvenog doktora Marijanija, a posle nepuna tri meseca desni bek Čukaričkog je u petak počeo da trenira sa ekipom!

– Pred trening je bilo čudno, pitao sam se kako će sve to izgledati, ali čim sam se vratio na teren, sve je bilo super. Mnogo mi je pomogao i rad sa Andrejom Milutinovićem, eto posle manje od tri meseca od operacije vratio sam se treninzima sa loptom. Za sada radim po strani, nigde ne žurim, ali sve ide iznad očekivanja. Bitno mi je da sam uz ekipu u svakom mogućem trenutku – istakao je Miladin Stevanović, koji je potom dodao:

– Verujte, mnogo mi je teže na tribinama, nego kad sam na terenu. Doduše, za sada sve ide kako treba, iako sam se malo pribojavao kako će ekipa izgledati na počtku sezone. Ipak imamo mnoštvo mladih igrača. Ali, bukvalno je Čukarički samo nastavio u stilu u kom je završio prethodnu sezonu.

Nije Brđanima smetala ni promena trenera, Sima Krunića nasledio je Aleksandar Veselinović.

– Svaki trener je drugačiji, ima različit sistem igre i drugačiji temperament. Postizali smo izvanredne rezultate sa Krunićem, a Veselinović je takođe sjajan trener. Imali smo i nekoliko razgovora, lično prezadovoljan sam kako ekipa izgleda. Uostalom, na terenu se sve vidi, utakmice su odraz trenera i svih naših treninga.

Stevanović nije bio sa ekipom u Moldeu, ali kaže da je prezadovoljan onim što je video.

– Iskreno, nisam gledao utakmicu uživo, pretražio sam čitav Internet tada i nisam uspeo da nađem prenos. Ali, gledao sam kasnije snimak, pričao sam i sa saigračima, jasno je da smo igrali protiv ozbiljnog i kvalitetnog rivala, lidera norveškog šampionata. Ostvarili smo dobar rezultat u meču u kojem smo imali vrlo mlad sastav, koji je morao da se privikava na veštačku podlogu i na još mnogo faktora. Baš sam prezadovoljan.

Rezultat iz Moldea daje pravo na nadu Čukaričkom, a Miladin je veliki optimista pred revanš meč koji će biti na programu u sredu, 31. jula od 20,45 časova na Banovom brdu.

– Imam osećaj da ćemo pobediti i da ćemo proći dalje. Banovo brdo je neosvojivo, a svakako da je naš teren naša najveća prednost protiv Norvežana. Istina je da ne bismo smeli da primimo gol, u toj varijatni bilo bi nam daleko teže. Ali, verujem u Belića, svi smo mi znali i prethodnih sezona njegove kvalitete, sada je to pokazao na najbolji mogući način. Verujem u odbranu, da će i peti put ove sezone sačuvati svoju mrežu, a znam i da će ostatak ekipe odraditi svoj deo posla.

Stevanović je napomenuo da u sredu uveče očekuje pune tribine stadiona Čukaričkog.

– Momci su zaslužili podršku, iskreno verujem da će se u sredu tražiti karta više i da će sve stolice biti popunjene u revanš meču protiv Moldea. A nema dileme da ću biti najvatreniji navijač tokom utakmice, biću sa ekipom i pre i posle, šta god da se dogodi.

Pohvalio je Stevanović i Nikolu Ćirkovića, momka koji je pristigao iz Voždovca, a sjajno ga je odmenio na početku sezone.

– Odličan igrač i sjajan čovek. Sve ovo iznosimo kao ekipa, niko se ne izdvaja od ostalih. Ćirković će mi biti i velika konkurencija kad budem spreman da zaigram, ali sve to može samo da pomogne i meni i kompletnoj ekipi. Poželeo sam mu dobrodošlicu kad je stigao, uklopio se u tim, a sve to pod kontrolom drži čovek zadužen za atmosferu, Miroslav Bogosavac – otkrio je Miladin Stevanović, koji bi na teren mogao da se vrati već u septembru.

FOTO: FK ČUKARIČKI

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter