Srpski zlatni reprezentativac Andrija Prlainović govorio je o odnosu Srbije i Hrvatske u bazenu, a to bi moglo da podigne ‘talase’ na političkoj sceni.

To više nije tajna i lepo je videti. Vaterpolisti Srbije i Hrvatske su u bazenu ljuti rivali, ali van njega iskreni prijatelji. O tom odnosu za hrvatski ‘Indeks’ govorio je Andrija Prlainović.


– Srbija i Hrvatska su u poslednjih 10 godina odigrali nekoliko epskih utakmica. Svaka utakmica je priča za sebe. Dueli te dve reprezentacije su nešto najbolje što vaterpolo nudi. Naše međusobne utakmice su prava sportska priča, u sjajnim smo odnosima s njima, stručni štab obe reprezentacije je takođe u prijateljskim odnosima i verujem da će tako biti i dalje. Nema potrebe da bude bilo kako drugačije, jer politici nismo dopustili da pokvari ovo što imamo – rekao je Prlainović.

On je istakao da politika stvara nacionalizam kod svih naroda bivše Jugoslavije.

– Nacionalizmom se i u Srbiji i u Hrvatskoj bave samo oni koji nisu sposobni da kvalitetno obavljaju ono što bi trebalo da rade. Kako politika u svim zemljama bivše Jugoslavije nema šta da ponudi narodu, bolji život i dobar standard, onda nude samo nacionalizam, a to je tužno. Nas sportiste, pogotovo nas koji smo među najboljima na svetu, ta priča ne zanima i ne bi nas trebala zanimati. Naš jedini interes je sport, a s Hrvatskom imamo fantastično sportsko rivalstvo i na to sam ponosan – zaključio je Prlainović.