3
Evrokupovi

FOTO: Twitter

UEFA PRETI SLOVACIMA ZBOG TZV KOSOVA: Bez podrške Srbiji inače sledi rigorozna kazna!

Objavljeno: 24.07.19 u 14:20

Burno će biti u prvom meču drugog kola kvalifkaicja za Ligu Evrope gde Slovan iz Bratislave dočekuje tim takozvane države Kosovo Feronkeli.

Dva srpska fudbalera Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić odlučili su da ne igraju protiv tima iz trenutno okupirane srpske zemlje Kosova i Metohije. Isti potez povukao je i pomoćni trener ovog kluba Vladimir Radenković. Klub je dozvolio trojici Srba da preskoče dvoboj sa Feronkelijem.

Ipak, stižu novi problemi za Slovan, ali od strane UEFA. Naime, tim sa Kosova i Metohije dočekali su transparenti ‘Kosovo je Srbija’, a evropska kuća fudbala najavljuje da će oštro kazniti Slovan ako se isti natpisi večeras nađu na stadionu.

Zbog toga se Slovan iz Bratislave obratio svojim navijačima saopštenjem:

– Fudbalski klub Slovan Bratislava obraća se veoma važnim povodom svim svojim pristalicama.

Pozivamo i tražimo od navijača koji budu večeras na stadionu Tehelne pole na susretu sa Feronikelijem da se uzdrže od bilo kakvih parola u vezi sa političkom situacijom koja se tiče našeg protivnika. Predstavnici UEFA su nam jasno stavili do znanja da će svako uplitanje politike surovo i beskompromisno kazniti na štetu našeg kluba i fanova. To znači da Slovan može da dobije ne samo visoku novčanu kaznu, već i mnogo bolniju u vidu zatvaranja stadiona za sledeću utakmicu koju budemo igrali u Evropi.

Ovim putem želeli smo da vas obavestimo o situaciji, jer je za nas zaista važno da izbegnemo bilo kakve oštre sankcije UEFA – stoji u saopštenju Slovana.

Inače, navijači Slovana su poznati po tome da podržavaju teritorijalni integritet Srbije, tako su na meču sa Zemplinom pre par meseci istakli transparent na kom je pisalo „Zato dobro slušaj, sine, i najgorem se prašta, al’ za otadžbinu gine, Kosmet, večno zemlja naša“.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter