1
Domaći fudbal

Foto: Crvena zvezda

KVAL. ZA LŠ: Zvezda mirno putuje u Finsku, na revanš uz prednost! (VIDEO)

Objavljeno: 24.07.19 u 22:42

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su sa dobrim igrama u evropskim kvalifikacijama. Slavila je Zvezda protiv Helsinkija sa 2:0.
Crvena zvezda je od prvog do poslednjeg zvižduka imala kontrolu igre i loptu u svom posedu. Znali su domaći šta žele, a nošeni na krilima domaće publike, znali su i kako da do toga dođu. Posebno su se večeras istakli Boaći, Marin i Ivanić koji su zadavali veliku glavobolju gostujućim igračima koji na kraju mogu da budu zadovoljni što u Finsku putuju samo sa jednim golom zaostatka. Pokazao je i Milan Pavkov u završnici meča da je pravi džoker Vladana Milojevića. 

Foto: Crvena zvezda

Veoma agresivni od starta, igraju visok presing igrači Zvezde, a promena u odnosu na prošli meč jeste što u ofanzivnoj formaciji sada Ivanić igra desno, dok Ben igra na desnoj strani. Od početka napada Crvena zvezda, ima terensku inicijativu. Odličnu saradnju pokazali su u nekoliko navrata Ivanić i Stojković, dok odlična publika pesmom tokom celog meča nosi svoje mezimce.

Napadali su crveno-beli, a gostujući tim nije imao spreman odgovor na visoki presing crveno-belih. Ipak, umalo su gosti kaznili jednu grešku Zvezde u 15. minutu. Riski se našao u gol šansi, ali je na sreću domaćih igrača bio u ofsajdu.

Foto: Crvena zvezda

Zakasnio je golman Rudakov u 27. minutu, loše je procenio let lopte. Golu je prethodilo odbijena lopta koja je došla do Ivanića, a na centaršut je potom je odlično reagovao Boaći koji je terensku inicijativu Zvezde krunisao u vođstvo Zvezde.

Nakon gola nastavila je Zvezda da napada i pritiska. Marin je u 41. minutu imao solidnu šansu, pokušao je da iznenadi Rudakova, ali je njegov udarac iz slobodnog udarca ukrotio golman Helsinkija. Potom je u 42. minutu Ivanić pokušao sa desne strane, ali je na putu ka golu niko od igrača Zvezde nije sačekao.

Foto: Crvena zvezda

Jovančić i Marin su kombinovali na ivici kaznenog prostora, Marin je pokušao pored trojice defanzivaca, uspeo je samo da iznudi korner. O tome koliko je Zvezda bila dominantna govori i podatak da su crveno-beli imali 12 šuteva naspram nula protivnika.

Foto: Crvena zvezda

Kao i prvo, tako je Zvezda počela i drugo poluvreme. Ivanić je probio po desnoj strani, centrirao je u kazneni prostor. Boaći je uspeo da prebaci loptu do usamljenog Rodića, ali je na mestu bio Rudakov. Riski je probio po krilu u 51. minutu tražio je saigrača, a Rodić je uspeo uklizavanjem da otkloni opasnost.

Foto: Crvena zvezda

Zapretio je ponovo Marin po levoj strani, ali nije bilo nikog u šesnaestercu da ukroti njegov pas.Loše je reagovao Obilor nakon centaršuta, do lopte je došao Jevtović, šutirao je iskosa sa sedam metara, ali je njegov udarac završio kraj gola.  Marin je centrirao u 90. minutu, loptu je pokušao da izbaci neko od defanzivaca, a pala je na nogu Milanu Pavkovu  koji je imao lak posao za 2:0. Crvena zvezda će za nedelju dana putovati na revanš u Finsku, a nosi prednost od dva gola prednosti. 

Stadion: Rajko Mitić (Beograd),

Sudija: Pavel Gil (Poljska)

ZVEZDA: Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Rodić – Jovičić, Jovančić – Ben (Vukanović 84), Marin, Ivanić ( Jevtović 63) – Boaći ( Pavkov 72).

HELSINKI: Rudakov – Obilor, Rafinja, Tivomaki – Mensa, Dalstrom, Para Sinistera, Karinen, Alho – Tarasov – Riski

Crvena zvezda 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter