0
Evrokupovi

KVALFIKACIJE ZA LŠ: Prazne puške Plzena i Olimpijakosa, PSV okrenuo protiv Bazela, Dinamo siguran (VIDEO)

Objavljeno: 23.07.19 u 22:30

Odigrano je pet utakmica drugog kolakvlafikacija za Ligu šampiona, a samo jedan domaćin odenao je pobedu.

VIKTORIJA PLZEN – OLIMPIJAKOS 0:0

U stazi pratilaca jedan od derbija odigrali su Viktorija i Olimpijakos u Plzenu. Meč je završen bez pogodaka 0:0.

Vicešampion Češke bio je bolji rival od Grka, ali nije mogao do gola. Černak je prvi zapretio, ali je Žoze Sa bio na mestu. Posle kornera u 45. minutu je pokušao Pernica, ali je njegov pokušaj završio na stativi.

U drugom delu igre videli smo po jednu šansu sa obe strane, prvo je Giljerme bio u dobroj poziciji da dovede Olimpijakos u vođstvo, ali je bio neprecizan, da bi u 87. minutu Mihalik šutirao pravo po sred gola, a siguran bio Žoze Sa. Revanš je za sedam dana u Pireju.

PSV – BAZEL 3:2

Derbi je odigran u Ajndhovenu gde je PSV dočekao Bazel. Vicešampion Holandije poveo je u 14.minutu kada je Malen šutirao, golman Bazela odbranio, a na loptu natrčao Bruma i pogodio za 1:0.

Bazel je pred kraj poluvremena stigao do izjednačenja, Zufi je sjajno dugom loptom uspolio Ajetija, ovaj pobegao odbrani ‘filipsovaca’ i pogodio za – 1:1.

Šok je usledio u 79. minutu kada je Zufi izveo korner, a Alderte glavom pogodio za 1:2. Mučio se PSV sve do pred sam kraj meča, a onda ‘Blickrig’ za četiri minuta.

U 89. minutu je Bergvajn sjajno centrirao sa levog boka, a visoki Lamers glavom pogodio za 2:2. Odbrana Bazela nije izdržala, u 93. minutu je Bergvajn izveo krarak korner do Gutijereza, ovaj oštro uputio loptu u ‘peterac’ gde je Malen smestio u mrežu za 3:2.

SABURTALO – DINAMO ZAGREB 0:2

Dugo se šampion Gruzije držao protiv Dinama, ali presudio je kvalitet. Dinamo je za svega 11 minuta rešio plasman u narednu rundu.

Šitum je u 67. minutu uposlio Hajrovića na desnom boku, ovaj je centrirao, a glavom na drugoj stativi je reagovao Oršić za – 0:1. Samo 11 minuta kasnije dosuđen je penal za prvaka Hrvatske, a siugran egzekutor bio je Petković – 0:2.

SUTJESKA – APOEL 0:1

Dugo će patiti Nikšićani za ovom istorijskom utakmicom. Nije Sutjeska zaslužila poraz, ali će na ‘rajsko ostrvo’ sa minusom gola.

Već na startu šampion Crne Gore je promašio dve šanse. Neprecizni su bili Šofranac i Nedić. APOEL je poveo u 42. minutu preko De Vinsentija iz penala.

Najveću šansu na utakmici imao je Nikolić u 69. minutu. Sudija je dosudio penal za Nikšićane, ali napadač Sutjeske nije bio precizan.

LIGA ŠAMPIONA – 2. KOLO KVALIFIKACIJA

Utorak

Plzenj – Olimpijakos 0:0

Saburtalo – Dinamo Zagreb 0:2 (0:0)
/Orsić 67, Petković 78pen/

Nju Sejnts – Kopenhagen 0:2 (0:1)
/Sotiriju 18, Skov 61p/

PSV Ajndhoven – Bazel 3:2 (1:1)
/Bruma 14, Lamers 89, Malen 93 – Ajeti 45p, Alderet 79/

Sutjeska – APOEL 0:1 (0:1)
/De Vinsenti 42/

Sreda:

19.00 BATE – Rozenborg
20.00 Kluž – Makabi Tel Aviv
20.00 Ferencvaroš – Valeta
20.15 Maribor – AIK
20.45 Crvena zvezda – HJK
20.45 Dandalk – Karabag
20.45 Seltik – Nome Kalju

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter