0
Evrokupovi

Koliko njih neće moći da uđe na stadion?

HS PREDSTAVLJA: Kopenhagen ima strašnog trenera, jak domaći teren i pregršt iskustva (VIDEO)

Objavljeno: 22.07.19 u 13:47

Zvezda najpre ima dvomeč protiv Helsinkija, a ukoliko tu trijumfuje, u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona bi igrala protiv Kopenhagena ili TNS-a.

Danski ‘lavovi’ biće veliki favorit u dvomeču protiv velšana, baš kao i Zvezda protiv finskog prvaka, pa je za očekivati da se srpski i danski tim sastanu u trećoj rundi. Zato ćemo se nešto više posvetiti Kopenhagenu, najboljem danskom klubu.

Klub iz prestonice koji se neretno može pronaći i pod skraćenicom FCK, od osnivanja 1992. godine je osvojio 13 titula šampiona države i osam Kupova. Prošle sezone su povratili naslov prvaka posle dve sezone pauze.

Trener je Stale Solbaken, koji je već šest sezona na klupi i uživa veliko poverenje tamošnjeg rukovodstva i navijača, jer je sa ‘lavovima’ upisao najviše učešća u evropskim grupnim fazama.

U Ligi šampiona učestvovali su pet puta u svojoj istoriji, a u sezoni 2010/2011 su se plasirali i u osminu finala, gde su eliminisani od Čelsija (2:0, 0:0).

Prošle sezone su igrali u grupnoj fazi Lige Evrope, a u plej-ofu su eliminisali Atalantu, kasnijeg najvećeg hita italijanske Serije A. Zbog svojih evropskih rezultata i čestih učešća u grupama, uživaju u velikom klupskom koeficijentu.

Takođe, njihova najveća prednost mogla bi da bude uigranost, jer im je ekipa dugo na okupu. Igrači vredni pomena su Varela, Bjeland, Viktor Fišer, kapiten Zeka, pa i novajlija golman Johansen. U timu su i dva Hrvata, Karlo Bartolec i Robert Mudražija.

Posebno su dobri na svom terenu, popularnom ‘Parkenu’, gde umeju da budu izrazito efikasni. Stadion prima 38.000 gledalaca i ume da bure prilično bučan.

Kada je reč o Velšanima, TNS (The New Saints) je u poslednjih 10 godina devet puta bio šampion Velsa i uspostavili su potpunu dominaciju u toj ostrvskoj zemlji. Međutim, u Evropi je ‘druga pesma’.

Nikada nisu uspeli da priprete ili čak eliminišu neko jače ime, to se ne očekuje ni ove godine, mada bi navijači Zvezde sigurno više voleli da svoj tim gledaju protiv TNS-a, a ne Kopenhagena.

No, prvi zadatak crveno-belih je da se eliminiše Helsinki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter