0
Evrobasket 2022

FOTO: kss.rs

GRUPA PO MERI: Srbija dobila rivale u borbi za Eurobasket 2021. godine! (FOTO)

Objavljeno: 22.07.19 u 13:00

Danas je dan za žrebove, a pored evropskih takmičenja u fudbalu, održano je izvlačenje grupa za kvalifikacioni ciklus za plasman na Evropsko prvenstvo u košarci 2021. godine.

U žrebu koji je 32 reprezentacije podelio u osam grupa po četiri selekcije, igraće svako sa svakim po dva puta, na domaćem terenu i na strani. Po tri ekipe iz svake grupe plasiraće se na Evropsko prvenstvo.

Voljom žreba, Srbija je svrstana u grupu E zajedno sa Finskom, Gruzijom i pobednikom kvalifikacionog turnira na kom će igrati Švajcarska, Portugalija i Island.

Planirana su tri ‘prozora’, u kojima će se igrati po dve utakmice – od 17. do 25. februara 2020. godine, zatim od 23. novembra do 1. decembra i poslednji od 15. do 23. februara 2021. godine.

Eurobasket 2021. godine biće održan ponovo u četiri zemlje – Nemačkoj, Gruziji, Češkoj i Italiji, a nokaut faza igraće se u Berlinu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idemooo! @djokernole

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter