0
Ostali sportovi

FOTO: SIM

SPORTSKE IGRE MLADIH: Sport probija granice, sledi odluka ko će u Split…

Objavljeno: 21.07.19 u 12:35

Sve spremno za Državno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

Prošle 2018. godine, postavljeni su mnogi rekordi. Igre su održane u čak 20 gradova Srbije, i po mnogima postale su standardni deo sportskih događaja u našoj zemlji. Ipak, apsolutni hit postale su ove godine i događaj o kojem se pričalo u javnosti od kraja marta pa sve do danas. A ove sezone sve je počelo na proleće, 28. marta, kada je najavljena sezona Igara. Posebno priznanje za doprinos u razvoju ove manifestacije dobio je Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, koji je održao sjajan govor pred prepunom salom hotela Metropol. A onda je usledilo proglašenje novog ambasadora Igara, Johanesa Hana, Komesara za evropsku politiku i pregovore o proširenju EU.

Od aprila su usledili SIM dani širom Srbije, kao i veliki broj pojedinačnih turnira Igara, sve do sredine jula. Organizacioni odbor SIM Srbije, saopštio je zvanične podatke, pred Državno finale, koje sledi od 23. do 26. jula, na terenima Ade Ciganlije. Ove sezone u Igrama je učestvovalo preko 75.000 učesnika, iz čak 187 gradova i mesta u Srbiji. Igre su obišle 38 gradova. Turnir Coca-Cola CUP 2019. u malom fudbalu, odigran je čak na 144 terena. Vatreno je bilo na 58 terena širom zemlje, u turniru LINO između dve vatre. A ne zaostaju ni turniri u basketu 3 na 3, rukometu, odbojci, odbojci na pesku, šahu, stonom tenisu i tenisu. A talentovani atletičari imali su svoje finale u Novom Sadu 15. maja i tada smo dobili prve putnike za Međunarodno finale u Splitu, koje je planirano za drugu polovinu avgusta.

Tu su i ostali značajni podaci. U organizaciji igara 2019. na teritoriji Republike Srbije učestvovalo je 540 stručnjaka u sportu, 1.550 sudija i preko 1.200 volontera. Žreb za završno takmičenje održaće se u hotelu Falkanštajner, u ponedeljak od 19 č. A onda u dve faze, slede takmičenja od 23. do 26. jula, posle kojih ćemo dobiti pobednike u devet sportova, koji će predstavljati Srbiju na Mađunarodnom finalu u Splitu, sredinom avgusta. Učesnici u Beograd dolaze iz 27 gradova, a na terenima Ade Ciganlije biće ih čak 2.349.

– Sezona je puna pozitivnih utisaka, puna predivnih trenutaka. Svaki grad je ispričao priču za sebe. Hvala svima na divnim trenucima. Mi iz Sportskih igara mladih potrudili smo se da učinimo sve da se deca osećaju lepo i budu radosna. Ono što moram da istaknem jeste da su za nas svi pobednici. Oni koji na kraju dođu do pobeda u Splitu, su samo prvi među jednakima. Igre spajaju region, i potvrđuju da sport probija granice. Jer Igre su Zakon – istakla je Ivana Jovanović, predsednica Dunav Sportskih igara mladih Srbije.

Poslednjeg dana Igara, u petak 26. jula, specijalni gost na Adi Ciganliji, biće ambasador Sportskih igara mladih Johanes Han, visoki predstavnik EU. Uz njega će biti osnivač ove manifestacije Zdravko Marić, predsednik Olimpijskog komiteta Boža Maljković i puno zvanica iz javnog života naše zemlje. A tokom Igara mlade učesnike će obići fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, kao i puno drugih uspešnih sportista.

Posebnu zahvalnost Dunav osiguranje SIM Srbije duguje pulu sponzora – generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter