2
Domaći fudbal

Foto: Crvena zvezda

SUPERLIGA SRBIJE: Odlična Zvezda počela pobedom, crveno-beli spremno čekaju Helsinki!

Objavljeno: 20.07.19 u 21:56

Fudbaleri Crvene zvezde su bez mnogo problema preskočili prvu stepenicu ka odbrani titule u Superligi Srbije. Zvezda je večeras na svom stadionu savladala Javor sa 2:0.
Crveno beli su meč odlično otvorili. Napadali su izabranici Vladana Milojevića od samog početka utakmice, već u uvodnim minutima imali su nekoliko ozbiljnih prilika. Imao ih je na samom početku meča i Javor, ali su se gosti iz Ivanjice povukli nakon crvenog kartona koji je zaradio Đerić u 40. minutu. Ipak, do kraja meča su uspeli da odole igrači Javora i činilo se da je i Zvezda zadovoljna i da je sa 2:0 arhivirala Javor i već je mislima u narednom meču kvalifikacija za Ligu šampiona. U dresu Crvene zvezde istakli su se Ben, Jovičić i Marin. 

Foto: Crvena zvezda

Imao je Marko Marin odličnu priliku, oprobao se spoljnim delom kopačke, lopta je prošla kroz peterac, malo je nedostajalo da na nju natrči Milan Pavkov, ali na kraju ništa od vođstva Zvezde u petom minutu. Zapretio je tri minuta kasnije i Javor preko Đerića, ali je njegov udarac zaustavio sigurni Borjan.

U 12. minutu uzvratio je Petković. Izveo je Jevremović slobodan udarac, Petković je pokušao da prevari golmana Zvezde, ali je Borjan uspeo da ukroti njegov udarac i pošalje loptu u korner. Pet minuta kasnije Oprobao se Milan Pavkov na asistenciju Žandera ali nije bilo veće opasnosti po gol Javora.

Foto: Crvena zvezda

Nemanja Jevrić bio je nemoćan u 28. minutu, Marin je odlično pronašao usamljenog Branka Jovićića na šesnaest metara od gola, a vezista Zvezde poslao je torpedo u gol Jovičića!

Mogao je Jovičić već u sledećem napadu ponovo da savlada golmana Javora, ali je njegov novi torpedo završio kraj stative.

Marin je odlično uposlio Bena pasom sa preko 50 metara, uspeo je napadač da zaobiće golmana Jevrića, ali je udarac završio kraj gola. Jevtović je proigrao Milana Pavkova u 40. minutu, a njegov udarac glavom iskosa, završio je kraj gola. Pavkov je spustio loptu Ivaniću u prostor, uklizao mu je Đerić. Ben je Zvezdi doneo kazneni udarac, a Đerić je zbog drugog žutog kartona morao u svlačionicu već u 41. minutu. Siguran je bio Ben i doneo Zvezdi prednost od 2:0 sa bele tačke.

Potpuna inicijativa u drugom poluvremenu pripala je Crvenoj zvezdi. Ipak, u nastavku je značajno opao tempo igre. Nije bilo ozbiljnijih prilika u drugih 45. minuta, činilo se da su domaći zadovoljni rezultatom, te da je Milojević odlučio da sačuva igrače za meč protiv Helsinkija koji je na programu u sredu. 

Foto: Crvena zvezda

Superliga Srbije 1. kolo.

Crvena zvezda – Javor

Stadion : ‘Rajko Mitić’

Sudija: Lazar Lukić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Žander (Simić 71) – Jovičić, Ivanić (Vulić 64) – Jevtović, Marin, Ben – Pavkov (Boaći 72).

JAVOR: Jevrić – Đerić, Kolaković, Amanović, Jevremović – Dolmagić, Piščević (, Kuveljić, Petković – Marković (Jovanović 46), Mrkaić.

0
0

2 Komentara

  1. „Odlicna“???
    Protiv objektivno slabijeg protivnika, sa igracem vise, 3 suta u okvir i jos 3 pored gola…
    Da, odlicno je to za Predsednikovu AvAv ligu, ali ovako igrati u evropi se ne moze.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter