0
Domaći fudbal

Foto: Facebook Sindikat Profesionalnih fudbalera Nezavisnost

SINDIKAT FUDBALERA: Fudbal u Srbiji, na papiru jedno, a u praksi drugo (FOTO)

Objavljeno: 19.07.19 u 17:20

Mnoge je iznenadila odluka Bežanije da zbog dodatnih troškova napusti takmičenje u Prvoj ligi Srbije.

Umesto da se ove sezone bore za ulazak u viši rang fudbaleri Bežanije zbog finansijskih problema odlučili su da kažu zbogom Prvoj ligi Srbije, te će sezonu nastaviti od najnižih grana. Ova vest iznenadila je mnoge ljubitelje fudbala, a FSS je odlučio da na njihovo mesto uđe Kolubara, koja je bila trećeplasirana u beogradskoj zoni.

Nedugo potom zvanične odluke Bežanije oglasio se na Tviteru i Mirko Poledica – predsednik Sindikata Profesionalnih fudbalera Srbije.

Nigde u Evropi nije moguće da, ukoliko neki klub odustane od takmičenja 15 dana pre početka sezone, kao što je slučaj sa FK Bežanija, ne dolazi na njihovo mesto drugi klub već se igra liga bez tog kluba, tako je i kod nas, ali na papiru – napisao je Poledica uz prilaganje isečka zvaničnog pravilnika FSS u kome se jasno vidi šta je propisano.

– Član 25. Istupanje. Član može istupiti iz članstva u FSS, koje će stupiti na kraju takmičarske godine. Pismeni zahtev mora biti dostavljen izvršnom odboru odgovarajućeg registracionog Fudbalskog saveza najkasnije šest meseci pre kraja takmičarske godine – stoji u pravilniku.

Takođe je dodato da član koji želi da istupi mora da ispuni svoje finansijske obaveze prema FSS i njegovim članovima.

Zapratite najjaču sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter