0
Evrobasket 2022

FOTO: kss.rs

EUROBASKET: Srbiji prvi šešir u žrebu, evo šta nas očekuje?! (FOTO)

Objavljeno: 19.07.19 u 16:14

Poznati su svi šeširi za žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Srbija je shodno rezultatima u prethodnom periodu u prvom šeširu. Zajedno sa našim košarkašima nalaze se Španija, Francuska i Litvanija.

U kvalifikacijama će se naći 32 reprezentacije, timomvi će biti podeljeni u osam grupa. Igraće se u dvokružnom sistemu takmičenja, plasman će obezbediti tri najbolje plasirana tima iz svake grupe. Srbija bi po ovoj projekciji trebalo da dobije lakšu grupu na prvenstvu. Žreb će biti održan 22. jula u Minhenu. Kvalifikacije će igrati i domaćini Evrobasketa – Nemačka, Češka, Gruzija i Italija, ali će njihov zvanični plasman biti bez rezultatske težine, pošto im je zagarantovano mesto na prvenstvu.

Žreb će biti poludirigovani. Ekipe iz prvog šešira biće žrebane u grupe A, C, E i G, zajedno sa ekipama iz četvrtog, petog i osmog šešira. Ekipe iz drugog šešira biće žrebane u grupe B, D, F i H, sa ekipama iz trećeg, šestog i sedmog šešira. U jednoj grupi može da bude samo jedan domaćin.

Osmi šešir biće kompletiran posle treće runde predkvalifikacija, koja se igra od 3. do 21. avgusta. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021, biće održane kroz tri FIBA prozora, u terminima 17-25. februar 2020, 23. novembar – 1. decembar 2020. i 15-23. februar 2021.


ŠEŠIRI

Prvi šešir: Španija, Francuska, Srbija, Litvanija
Drugi šešir: Slovenija, Grčka, Hrvatska, Rusija
Treći šešir: Italija, Letonija, Turska, Ukrajina
Četvrti šešir: Finska, Nemačka, Češka, Poljska
Peti šešir: Gruzija, Crna Gora, Belgija, Izrael
Šesti šešir: Mađarska, BiH, Holandija, Makedonija
Sedmi šešir: Estonija, Bugarska, Švedska, Austrija
Osmi šešir: Albanija/Belorusija/Danska, Slovačka/Kipar/Rumunija, Luksemburg/reprezentacija sa Kosova/Velika Britanija,Švajcarska/Portugal/Island

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter