0
Ostali sportovi

SP U VATERPOLU: Srpski uragan ‘oduvao’ domaćina

Objavljeno: 17.07.19 u 14:40

U drugom kolu grupe A Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, reprezentacija Srbije je savladala domaćina sa ubedljivih 22:2.

Posle uvodnog boda protiv Crne Gore (10:10), Srbija je imala lak zadatak protiv selekcije Južne Koreje, koja ni u jednom segmentu meča nije mogla da parira ‘delfinima’.

Izabranici Dejana Savića, koji su na ovom šampionatu u podmlađenom sastavu (bez Filipa Filipovića, braće Gojka i Duška Pijetlovića, Stefana i Branislava Mitrovića, Andrije Prlainovića i Milana Aleksića), od početka meča su demonstrirali ogromnu razliku u kvalitetu.

U prvom kvartalu je rezultat bio 6:1, a u drugom nije primljen nijedan gol, pa je razlika bila dvocifrena već na poluvremenu – 11:1.

Koreanci su u nastavku uspeli da daju još jedan gol, ali i da prime još 11, četiri u trećoj i sedam u četvrtoj četvrtini za konačnih 22:2.

Srbija će u trećem kolu igrati protiv Grčke za prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale. Ukoliko bude nerešeno, odlučivaće gol-razlika, koja je za sada na strani Grčke jer je tukla Južnu Koreju u prvom kolu sa 26:3.

Srbija – Južna Koreja 22:2 (6:1, 5:0, 4:1, 7:0)

Bazen Nambu univerziteta
Sudije: Ni Ši Vei (Chn), Džon Valdou (Nzl)

SRBIJA: Rističević, Mandić, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Lazić, Vico, Dedović, Jakšić, Drašović, Stojanović, S. Rašović, Dobožanov.

JUŽNA KOREJA: Đ. Li, D. Kim, B. Kim, S. Li, D. Gvon, S. Li, J. Gvon, M. Kim, M. Ču, H. Han, K. Seo, Đ. Song, B. Jung

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter